Перший урок пройшов у музеї

03.09.15, 18:00

1 вересня традиційно святкується День знань. Саме в цей день понад 200 учнів загальноосвітніх шкіл міста Кіровограду завітали до Кіровоградського обласного художнього музею на проведення музейного уроку «Ми - нація єдина» та уроку пам’яті «Герої не вмирають вони повертаються на небо…»

Уроки проводились в експозиційному залі в якому до Дня незалежності України було відкрито виставку творів декоративно-ужиткового мистецтва «Квітуча Кіровоградщина» та експозицію «Земля Мамаїв» в рамках Всеукраїнського проекту «Скарби родоводу України». Також учні мали можливість переглянути експозицію «Герої не вмирають!», яка приурочена світлій пам’яті Віктора Голого (1981-2014).

В рамках уроку «Ми – нація єдина» учні 3-го класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 та 6-х класів Комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 17 –центр естетичного виховання «Калинка» переглянули сенкани (презентації) на тему: «Символи України», прийняли участь у вікторинах на знання українських приказок, пісень та народних казок, мали змогу продекламувати вірші Шевченка Т.Г. пригадати першу колискову. Детально ознайомилися з унікальною колекцією автентичного українського народного жіночого одягу кін. ХІХ - поч. ХХ ст., яка була евакуйована бійцем добровольчого батальйону «Айдар» Миколою Павлюченком з міста Старобільськ Луганської області.

Старшокласники загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Кіровоградської міської ради Кіровоградської області на уроці пам’яті «Герої не вмирають вони повертаються на небо…» прослухали інформацію про наших героїв – земляків, які загинули під час проведення антитерористичної операції на Сході України, переглянули фільм приурочений світлій пам’яті Віктора Голого(1981-2014) та долучилися до майстер-класу по виготовленню із синьо-жовтої стрічки патріотичного браслету.

Автор: Олена Степанок – зав. відділом науково – просвітницького роботи Кіровоградського обласного художнього музею



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!