Замість Леніна - десять заповідей: Олександрія чудить

08.08.15, 10:00

В Олександрії йде збір підписів на підтримку будівництва пам'ятника "10 заповідей". Монумент з двох скрижалей планується встановити в центрі міста на місці знесеного пам'ятника Леніну, пише „Моя Олександрія”. Ініціатором збору підписів виступає керівник громадської організації "Шлях до життя" Анатолій Тримбач. Збір ведеться з 25 липня.

"Ми склали звернення до мера міста Степану Цапюк з пропозицією поставити в центрі дві скрижалі з десятьма біблійними заповідями українською мовою, - розповів Тримбач. - Зараз під цим листом збираються підписи". За словами активіста, вже зібрано близько тисячі підписів, проте бажана цифра - три тисячі. Після цього звернення з підписними листами буде передано на розгляд виконкому. Планована висота пам'ятника - від двох метрів.

"Якщо нашу ідею підтримають, монумент буде виготовлений без залучення бюджетних коштів. Ми готові вкласти власні та залучені гроші, знайти спонсорів, організувати збір пожертвувань на вулицях", - підкреслив Тримбач. На підтримку цієї ідеї можна навести такі аргументи:

- Десять заповідей - по суті, це те, заради чого бореться український народ, в тому числі, на Майданах. Не вкради, що не убий, що не лжесвідчи, тільки побажаєш дому ближнього свого. Йде чиновник на роботу - не вкради.
- Заповіді однаково сподобаються і православним, і протестантам, і католикам. Швидше за все, і мусульмани будуть не проти.
- У заповідях немає протистояння церков Київського та Московського патріархату, тим більше, якщо вони будуть написані українською мовою.
- Якщо доручити розробку композиції професіоналам, високі і повітряні плити не тільки не потіснять площу, але і зорово піднімуть її "стелю".
- Десять заповідей як християнський символ є відновленням історичної справедливості щодо зруйнованого більшовиками собору, який раніше стояв на площі. По суті, архітектурна альтернатива храму.
- І, нарешті, ми станемо унікальним містом, в якому городяни будуть не просто знати, що десь в біблії існує десять заповідей, а ЗНАТИ ці заповіді. Коли вони перед очима - складно не вивчити. Вони ж - і відмінний виховний момент для дітей.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!