Родина Березкіних змінює бізнес-пріоритети

08.08.15, 12:00

Кіровоградом ширяться чутки про те, що у промислової групи «Креатив» змінився власник. Ймовірним приводом для такої інформації сайт «Гречка» називає низку проблемних ситуацій на підприємстві в останній рік. Зокрема, це скарги рядових працівників на затримку із виплатою зарплат, а зернотрейдерів - на те, що не можуть повернути зерно, що зберігалось на елеваторах підприємства. Сайт нагадує, що засновником і почесним президентом промислової групи є нардеп від Кіровоградщини Станіслав Березкін.

Інформацію про те, що Станіслав Березкін продав кілька підприємств, які фактично належали йому, поширює і сайт «Новини Кіровоградщини», посилаючись на два джерела у промисловій групі «Креатив». За інформацією одного з них, Станіслав Березкін продав свій масло-екстракційний бізнес (торгова марка «Сонола») та автотранспортне підприємство американській фірмі. Друге джерело стверджує, що покупець - київська компанія, кінцеві власники якої, втім, - американці.

«Новини Кіровоградщини» припускають, що новим керівником проданих підприємств буде колишній топ-менеджер «Креативу» Юрій Давидов. Натомість «Гречка» пише, що підприємство нібито продали людям із оточення бізнесмена Ігоря Коломойського. Інша версія цього ж видання - що таким чином нинішні власники підприємства намагаються «втекти» від боргів та вивести бізнес в офшори.

Сайт «Гречка» нагадує, що Юрій Давидов, який 12 років пропрацював на «Креативі» і довгий час займав посаду голови правління і вважався правою рукою Станіслава Березкіна, покинув корпорацію у 2014-му році. У коментарі виданню «Форбс» Юрій Давидов, який заснував компанію Apollogroup, що займається експортом соняшникової олії і зерна, пояснив чому покинув «Креатив». Зокрема, Давидов зазначає, що він і нинішній голова наглядової ради, Максим Березкін, по різному бачили майбутнє компанії: «Я хотів побудувати великий публічний міжнародний холдинг, розмістити більшу частину акцій на західній фондовій біржі і максимально відокремити акціонерів від операційного управління. Березкін же хотів, щоб компанія залишалася сімейною. Станіслав Семенович на якомусь етапі перестав бути моїм союзником», - пояснює Давидов. Тоді, за інформацієб видання, разом із Давидовим з підприємства пішли і 10 топ-менеджерів компанії.

Журналісти звернулись за офіційним коментарем до прес-служби «Креативу», але там інформацію не підтвердили, але і не спростували. «Наразі промислова група «Креатив» не може прокоментувати цей запит. Офіційна інформація буде представлена пізніше», - повідомили у прес-службі.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!