Як працюють психологи в Кіровоградському госпіталі

27.12.14, 14:00

При підтримці Міжнародного фонду «Відродження» та за сприяння ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» психологи-волонтери провели круглий стіл на тему: «Особливості організації психологічної допомоги та психологічного супроводу учасників бойових дій на базі Кіровоградського обласного госпіталю».

Головна та надзвичайно актуальна на сьогоднішній день тема обговорення - це психологічна реабілітація поранених учасників бойових дій, яка проводилися в тісному контакті та співпраці з лікарями й медичним персоналом лікувального закладу.

Участь у круглому столі взяли різні громадські організації, волонтери, державні структури та представники ДЦНС.

На заході виступив головний лікар госпіталю, кандидат медичних наук - Геннадій Сябренко Він розповів про налагодження спільної роботи з психологами з перших днів госпіталізації учасників АТО та про ідею створення Центру медико-психологічної реабілітації «КОМ-ПАС».

Анна Колєва – практичний психолог, керівник відділення ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» поділилась досвідом та результатами організації роботи з психологічної реабілітації учасників АТО в госпіталі. Так за період з вересня по грудень 2014 року госпіталізовано 225 учасників АТО, з них 57 пройшли індивідуальну програму психологічної реабілітації розроблену фахівцями психологами з урахуванням досвіду американських та ізраїльських колег. Проведено більше 20 заходів групової роботи та ресоціалізації. На сьогоднішній день до роботи в госпіталі залучено 12 психологів. До співпраці в організації вже залучені КДПУ ім. В. Винниченка, Харківська академія після дипломної освіти, ГО «Рідний Кіровоград», ГО «Територія успіху», БФ «Відкрита Україна». Зараз волонтери-психологи приймають участь у всеукраїнській програмі МФ «Відродження»«Психологічна допомога постраждалим учасникам АТО».

Наталія Потапенко, волонтер-психолог, член ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій», провела майстер-клас для учасників круглого столу під назвою «Робота з родичами – як фактор впливу на успішну реабілітацію учасників бойових дій».

«У планах щодо створення умов медико-психологічної реабілітації для наших хлопців, ще дуже багато різних нововведень» - говорять волонтери психологи.

«Ми не просто переймаємо і впроваджуємо досвід з медико-психологічної реабілітації наших іноземних колег, а разом зі психологами створюємо свою, оптимальну і відповідну до наших умов програму реабілітації поранених учасників АТО» - під резюмував Геннадій Сябренко.

Катерина Колєва



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!