​«Школа громадської участі» продовжує навчання, переймаючи досвід

18.11.14, 18:00

Минулого тижня у Кіровограді пройшла друга частина тренінгу «Анімація громадської діяльності» в рамках «Школи громадської участі-2», що реалізується Інститутом соціокультурного менеджменту за фінансової підтримки Фонду ім. Ч.С.Мотта.

Група громадських активістів продовжує навчання з розвитку громад, збільшуючи соціальний капітал. Пригадавши першу частину тренінгу, яка пройшла також у Кіровограді з 23 по 25 вересня 2014 року, учасники розказали, що відбувається в їхніх громадах, про свої успіхи. Лев Абрамов, президент Інституту соціокультурного менеджменту не раз наголошував: «Не бійтесь та не соромтесь казати про свої досягнення, успіхи, маленькі чи великі».

Другий день тренінгу запам’ятався всім навчальним візитом до м. Мала Виска Кіровоградської області. Випускник «школи громадської участі-1» Леонід Жовтила, заступник голови районної ради, керівник громадської організації «Фонд розвитку ініціативи громади». Працівники Маловиськівської районної бібліотеки розповіли учасникам про роботу їх бібліотеки, про реалізовані проекти, про те, як вони заохочують громаду та працюють всі разом на благо свого міста.

По скайп-зв’язку зв’язалися з директором Оникіївського будинку культури Маловисківського району Кіровоградської області, яка також розповіла про роботу будинку культури, який став Центром місцевої активності, місцем збору мешканців села. Також Леонід Жовтило розповів учасникам про співпрацю бібліотеки з місцевою владою та о перспективах на майбутнє.

Протягом трьох днів тренінгу учасники ще більше познайомились один з одним. Було отримано багато нової інформації, навичок з комунікативної компетентності. Учасники намагалися вивчити потреби місцевої громади, кожен мав змогу поділитися своїм досвідом їх вирішення, а також дізнатися про нові способи. Більшої уваги необхідно приділити такій Написання проектів, проекту, як інструменту для соціальних змін у місцевій громаді. Але це вже у наступних тренінгах 2школи громадської участі-2».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!