День Перемоги у Кіровограді

11.05.14, 14:00
фото - Василь Васюк
фото - Василь Васюк

На День Перемоги тисячі жителів Кіровограда пройшли урочистою ходою центральною вулицею міста та взяли участь у покладанні квітів на меморіальному комплексі «Фортечні вали». Керівництво області, народні депутати України, місцевий депутатський корпус та керівники силових структур разом із мешканцями Кіровограда поклали живі квіти до «Вічного вогню» в пам’ять про десятки тисяч військових, учасників партизанського та підпільного руху, мирних жителів, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни.


Також учасники урочистостей поклали квіти до меморіального знаку «Багнет» і на меморіальному комплексі, де захоронені тисячі жителів Кіровограда, розстріляних нацистами у роки окупації. Бурхливими оплесками учасники урочистостей зустріли ветеранів Збройних сил України, які військовим строєм прокрокували біля «Вічного вогню».


Символічно, що нинішнього року під час заходів з нагоди Дня Перемоги багато людей прикрасили одяг стрічками у кольорах національного прапора, а також символом пам’яті про загиблих у Великій Вітчизняній війні. Незважаючи на недавні трагічні події, що мали місце на Сході та Півдні нашої держави, в обласному центрі День Перемоги відзначили спокійно, пише сайт Кіровоградської ОДА.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!