Виставка творів «Магія жіночої краси»

09.03.14, 15:03

Цього тижня у Малій галереї Кіровоградського обласного художнього музею – у відділі підліткового читання та інформаційно-консультативних послуг користувачам Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. А.П. Гайдара відкрилась виставка творів «Магія жіночої краси». Експозиція була відкрита напередодні Міжнародного жіночого дня, а тому усі роботи, що тут представлені, присвячені жіночим образам.


Свої твори для експонування на виставці надали як відомі художники, так і талановита молодь, яка вже встигла заявити про свої здобутки на ниві образотворчого мистецтва нашого краю. Учасниками виставки стали, зокрема, Ганна Іванова – директор Кіровоградської міської дитячої художньої школи    ім. Олександра Осмьоркіна; Валерій Давидов – член Національної спілки художників України, викладач мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка; Анастасія Плітіна – викладач Кіровоградської міської дитячої художньої школи    ім. Олександра Осмьоркіна;  Анатолій Кімнатний – член Національної спілки художників України, завідуючий відділом Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» та інші.

 

Попри те, що всі учасники виставки надають перевагу реалістичному напрямку в образотворчому мистецтві, а їх твори належать до одного жанру – портрету, виставка вражає своєю свіжістю та різноплановістю. Адже кожен жіночий образ вирішений по своєму. Різним є і кольорове вирішення: від стриманих кольорів у портретах В. Давидова та А. Кімнатного до яскравих барв у роботах А. Плітіної. Різною є і техніка виконання полотен, виражена, наприклад, у тонких, ледь помітних мазках В. Давидова.


Окремі роботи, наприклад, «Та, що малює світ» (2013) Г. Іванової та «Надіне літо» (2012) А. Плітіної, глибиною і складністю трактовки образу виходять за рамки звичайного портрету. Автори представлених на вернісажі творів сподіваються, що відкриття даної виставки стане гарним подарунком до 8 березня для прекрасної половини колективу та відвідувачів обласної бібліотеки для дітей ім. А.П. Гайдара і подарує їм гарний святковий настрій.


Автор - Ганна Осіпова




Комментарии

Анна Козак 9 марта 2014 16:54
0
Жаль, что так мало фотографий для общего впечатления от выставки. К сожалению, есть откровенно безвкусные работы...
Ответить
Вікторія Талашкевич10 марта 2014 09:39
0
Нам еще прислали, сейчас добавим!
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!