Виставка «Смак життя на вустах жінки»

09.03.14, 14:00

Приурочена виставка до 8 березня, Міжнародного жіночого дня, весни та краси, відкрита в рамках даного свята Кіровоградським обласним художнім музеєм в приміщенні Кіровоградської обласної філармонії 7 березня 2014 року.В цей день все те прекрасне, що уособлює собою жінка – краса, доброта, ніжність, турбота, гармонія, любов – розквітає до свята весни.


Жінки, ви пропускаєте чужий біль через себе, і завжди готові прийти на допомогу і захистити цілий світ. Сильна половина людства щиро вдячна за вашу доброту і увагу, за мудрість і ангельське терпіння, і за те, що ви є для нас джерелом натхнення і піднесених почуттів.


В свою чергу натхненням жіночої краси керувалися відомі художники: Сергій Дрига, Володимир Плітін, Ольга Коломієць, Микола Бондаренко, Володимир Федоров та інші, роботи яких представлені на виставці - це переважно жіночі портрети та квіткові натюрморти.


Експозицію розгорнуто у колажному порядку, чередуючи жіночі обличчя з квітковим букетами, як символу подарунку та любові до дівчини, жінки, матері. Відповідно любов до матері, до жінки, яка виховала і дала життя, і провела у світ широкий відображено у картині Федорова В. «Портрет матері художника», а от «Портрет Ганнусі», також належить пензлю Федорова В., схиляє нас до думки, що ця дівчинка була дуже близькою авторові, показує нам чуттєвість та відкритість почуттів до дівчинки.


В свою чергу картина Плітіна В. «Слов’янська дівчина. Зникаючий вид», так і несе в собі мету, демонструючи – Захисти! Підтримай! Адже кожна жінка потребує сильного, мужнього і вірного плеча, люблячого – супутника: хлопця, чоловіка, батька. Чесними та відкритими образами жінок, в експозиції є твори Дриги С.: «Донька трактирника» та «Жінка». В сіро – темних кольорах художник показав, не зовнішню красу жінок, а їхню іншу сторону: сильних і замріяних, неквапливих та подекуди хижих володарок чоловічих сердець.


В доповнення до всієї експозиції, демонструються найкращі для жінок подарунки в цей день, на полотні Горбенка С. «Дзвіночки». У цей весняний, святковий день хочеться побажати всім жінкам: нехай збудуться усі ваші заповітні мрії. Нехай усі негаразди обійдуть вас стороною. Нехай ваші душі відігріються теплим весняним сонцем, а наші душі відігріються від вашої присутності поруч з нами. Нехай вдома вас чекають тільки веселий настрій та посмішки близьких!

 

Автор - Олександр Отченашко - науковий співробітник  Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!