У Кіровограді відкрилася експозиція до Всесвітнього дня снігу

19.01.14, 13:00

У День снігу – 17 січня, - у Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію до Всесвітнього дня снігу.  Ця гарна традиція, - відзначати у третю неділю січня День снігу, - з’явилася два роки тому з ініціативи Міжнародної федерації лижного спорту (FIS). Інша назва свята - Міжнародний день зимових видів спорту.

За задумом FIS, в цей день повинні проходити «сніжні фестивалі», під час яких діти та дорослі зможуть взяти участь у змаганнях на ковзанах, лижах або сноубордах. Як говорять самі організатори: «цей день дасть всім можливість насолодитися снігом, познайомитися з кимось і зануритися в світле майбутнє зимових видів спорту, які будуть сприйматися не тільки як змагання, але і як розвага». Організація цього свята стала другим кроком в реалізації програми FIS «Виведемо дітей на сніг!» (Bring Children to the Snow).

Дата проведення Дня снігу обрана невипадково: в кінці січня, коли закінчується сезон різдвяних і новорічних канікул, важливо привернути увагу всіх людей до гірськолижних курортів. До речі, гасло Всесвітнього дня снігу – «Досліджувати, насолоджуватися, здобувати досвід» (explore, enjoy, experience).

В Україні з задоволенням підтримали ідею цього свята. На карпатських гірськолижних курортах проводять фестивалі снігу, різноманітні заходи, майстер-класи, конкурси, вікторини, які популяризують зимові види спорту. В цей день розваг та веселощів вистачає усім!

Тож, Кіровоградський обласний художній музей приєднується до відзначення Всесвітнього дня снігу. Центральне місце в експозиції займає робота художниці О.П.Сльоти «На центральному стадіоні», яка пропагує здоровий спосіб життя, зокрема катання на ковзанах. Хоча робота виконана в дусі соцреалізму, але навіює щемливі спогади про безтурботне дитинство та юність.

Доповнюють експозицію лірично-замріяні, по-справжньому «зимові» пейзажі відомих художників, уродженців нашого краю - П.Д.Покаржевського «Взимку в Загор’ї», О.Ф.Фойницького «Перший сніг», Ю.Б.Вінтенка «Зимовий день», А.О.Горбенка «Ранок. Седнів» та В.С. Колесніченка «Яблука на снігу». Отже, запрошуємо відвідувачів зануритися у чарівний світ зимової краси, хоча би на полотнах помилуватися пухнастим, білим снігом та відчути атмосферу зимових свят.

автор - Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!