Спочатку було Слово: Виставка до Міжнародного дня рідної мови

23.02.15, 14:00

Днями у Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію «Спочатку було Слово…» до Міжнародного дня рідної мови. В експозиції представлені скульптури нашого земляка, члена Національної спілки художників України, заслуженого діяча мистецтв Грузії Андрія Васильовича Німенка (1925-2006).

Відомо, що він брав участь у визволенні Кіровоградщини, нагороджений орденами і медалями. Після війни закінчив Київський художній інститут. Став членом Спілки художників та Спілки письменників. Він – автор кількох поетичних і прозових книг, багатьох скульптур, медалей, графічних та живописних робіт. Творча енергія і віра у живописне начало дали змогу митцеві створити галерею переконливихобразів. Серед них – представлені в експозиції бюсти талановитих українських письменників та культурних діячів, які внесли вагомий внесок у національну культурну спадщину та без яких важко уявити українську літературу. Це – Леся Українка(Лариса Петрівна Косач-Квітка (1871-1913)– українськаписьменниця, перекладач, культурний діяч; Остап Вишня (Губенко Павло Михайлович(1889-1956) – українськийписьменник,новеліст, класиксатиричної прозиХХ ст.; Павло Архипович Загребельний(1924-2009) – український письменник,Герой України, ЛауреатДержавної премії СССР(1980); Григір Михайлович Тютюнник(1931-1980)– українськийписьменник-прозаїк.

Також в експозиції представлена скульптура невідомого автора – бюст Івана Яковича Франка (1856-1916)–українського письменника,поета,публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча. Сьогодні, як ніколи, важливо пам’ятати та шанувати рідну мову, культурні та національні традиції. Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!

автор - Сабадаш Катерина, художник І категорії відділу Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!