«Brainstorm» і «Геніна інженерія» - чемпіони області з гри «Брейн-ринг» серед школярів

02.12.13, 14:30

У неділю, 1 грудня, у приміщенні ОЦДЮТ відбувся Чемпіонат області з «Брейн-ринуг». В турнірі взяла участь 21 команда: 9 - старшої вікової категорії та 12 молодшої.

Редактором ігрових пакетів були Олександр Тарасенко та Богдан Куц. Ведучі турніру - Олександр Каєнко, Олександр Тарасенко, Андрій Флоренко та Іван Макада. 

Перед турніром був проведений семінар серед тренерів, ведучих, асистентів та правління інтелектуального руху. На семінарі були розглянуті питання щодо проведення змагання, ігрової схеми та ще деяких організаційних питань. Таким чином всі були підготовлені до різних форс-мажорних ситуацій, які могли виникнути під час турніру.

Одразу після збору було проведено жеребкування, молодша група грала за схемою у два кусти, по шість команд у кожному, де відігравався груповий турнір. У 1/4 фіналу виходили по чотири найкращі команди з кожної групи. У старших схема була дещо складніша, тому бої проходили у два круги: на першому відсіювалася лише одна команда, вісім інших розподілялися до 1/4 фіналів згідно зайнятих місць.

У молодшій групі "А" одразу почала задавати темп кіровоградська команда «Brainstorm», у якої на рахунку 5/5 перемог у групі - чотири "сухі" бої, три з яких 4:0. Другими завершила груповий турнір новоукраїнська команда «Метеор», яка лише за додатковими показниками обійшла маловисківську команду «Скіфський постріл». 

У групі "Б", серед молодших, кращою була команда з Новоукраїнки «Выше крыши» - 3 перемоги та дві нічиї, друге місце залишилося за командою «Абзац»(Кіровоград), яка теж за додатковими показниками обішла своїх суперників із Знам'янки - команду «Лідер», у обох було по 6 очок.

У 1/4 знову здорово проявила себе команда «Brainstorm», яка додала до своєї скриньки ще одну перемогу з рахунком 4:0, обігравши команду «Лідери»(Кіровоград). Інші бої пройшли у більш запеклій боротьбі.

Результати 1/4 фіналу молодшої групи:

  • Brainstorm - Лідери 4:0
  • Метеор - Лідер 4:2
  • Скіфський постріл - Абзац 4:2
  • Исключение из правил - Выше крыши 3:1

Бої 1/2 фіналу пройшли у дуже завзятій боротьбі, адже ні одна команда не хотіла втрачати так просто путівку до фіналу. Тому результати кажуть самі за себе.

Результати 1/2 фіналу молодшої групи:

  • Brainstorm - Скіфський постріл 4:2
  • Метеор - Исключение из правил 4:5

Бій за третє місце абсолютно впевнено виграла команда з Малої Виски - «Скіфський постріл» з рахунком 5:0.

Фінальна гра не була настільки напруженною, як бої пів-фіналів, і обидві виграла команда «Brainstorm» з рахунком 3:0. «Исключение из правил»(Олександрія) стали срібними призерами.

Фінал:

  • Brainstorm - Исключение из правил 3:0
  • Исключение из правил - Brainstorm 0:3

В старшій групі, як говорилося вище, бої проходили у два круги, з першого кругу вилетіла команда «КМТС» із Олександрії, вісім інших продовжили боротьбу у групових раундах.

У першій групі досить впевнено пройшла круг кіровоградська команда «Нірвана», яка здобула дві перемоги та одну нічию. Другими були «Амазонки»(Петрове), які за додатковими показниками обійшли у групі суперників із Новоукраїнки - «IQ».

В другій групі свій статус чемпіонів України підтвердила команда «Геніна інженерія», яка без проблем зайняла перше місце у своєму кусті. Друге місце виборола команда «Вікторія» (Новоукраїнка), третє здобула кіровоградська команда «ВДВ».

На відміну від молодшої групи, майже всі ігри плей-офф були насичені боротьбою, у декількох боях переможців виявляли лише додаткові "золоті" питання. Так вийшло у самому першому бою, де змагалися команди «Нірвана» та «Кубік Pro», після основних 7 запитань рахунок був 3:3, і доля переможця виявилася лише на четвертому додатковому запитанні. Досить несподівано більш досвідчена команда «Нірвана» упустила перемогу. У другому бою 1/4 фіналу переможця теж виявили лише додаткові запитання. Кращою була команда «ВДВ», яка обіграла «Амазонок». Інші ігри пройшли досить спокійно, але доля виходів до 1/2 фіналу також вирішуваля на останніх запитаннях.

Результати 1/4 фіналу старшої групи:

  • Нірвана - Кубік Pro 3:4
  • Амазонки - ВДВ 2:3
  • IQ - Вікторія 1:3
  • Хрущі - Геніна інженерія 1:2

Перший півфінальний бій також показав всю красу Брейн-рингу, де були і емоції, і швидкість кнопочників, і боротьба. Команда із ліцею Короткова «Кубік Pro» виграла у «Вікторії» 3:2. А чемпіони України «Геніна інженерія» без проблем перемогли у «ВДВ».

Результати 1/2 фіналу старшої групи:

  • Кубік Pro - Вікторії 3:2
  • Геніна інженерія - ВДВ 3:0

Бій за третє місце виграла команда «Вікторія»(Новоукраїнка) з рахунком 2:1.

У фінальному бої, команда з Малої Виски також продемонструвала свій клас і перемогла у двох боях, ставши чемпіоном кіровоградської області. «Кубік Pro» здобув срібні нагороди.

Фінал:

  • Геніна інженерія - Кубік Pro 3:0
  • Кубік Pro - Геніна інженерія 1:3

Текст - Олександр Тарасенко (chgk.org.ua), фото - Погода Олександр




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!