Сільським жінкам розповідали про інтегрування ґендерних підходів до процесів розвитку села

27.11.13, 14:30

 Днями у Кіровограді відбувся тренінг «Підвищення кваліфікації партнерів Агроінвесту щодо включення ґендерних аспектів до процесів розвитку села», в якому взяли участь представниці Кіровограда та районів області.

Одноденний тренінг був спрямований на підвищення чутливості, зацікавленості та обізнаності щодо інтегрування ґендерних підходів до процесів розвитку села, адже ґендерна рівність є важливим елементом сучасної політики розвитку села, вагомою складовою евроінтеграційних процесів.

Тренерки Українського жіночого фонду ознайомили учасниць тренінгу з концепцією «Гендер і стать», розглянули, яким чином рівноправне залучення жінок і чоловіків впливає на соціально-економічний розвиток села. Учасниці громадських організацій, представниці сільськогосподарського кооперативу “Світанок”, районних адміністрацій та департаменту агропромыслового розвитку Кіровоградської облдержадміністрації проаналізували проблеми своїх громад, враховуючи інтереси та потреби обох статей, а також обговорили практичні кроки для ґендерного інтегрування, які сприятимуть розвитку їхнього села/громади та поліпшить становище його жителів.

 Тетяна Бурага, департамент АПР Кіровоградської ОДА: “На жаль, ґендерні аспекти у сфері управління сільським госоподарством досі не є пріоритетом. Проте, тепер я впевнена: кожну програму розвитку села, кожне рішення, яке приймає влада треба уважно роздивлятись через “ґендерні окуляри”, щоб до процесів розвитку дійсно були залучені всі верстви населення, щоб ці програми працювали”.

 Тренінг відбувся в рамках проекту «Підвищення кваліфікації партнерів Агроінвесту щодо включення ґендерних аспектів до процесів розвитку села», що виконується за фінансової підтримки проекту АгроІнвест.

Довідково: Проект USAID АгроІнвест – проект технічної допомоги, що фінансується Американським агентством з міжнародного розвитку (USAID) і впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл.

Проект працюватиме в Україні протягом 5 років (з 2011 по 2016 рр.). Метою проекту є сприяння розвитку сільського господарства України та підвищення конкурентоспроможності агробізнесу незалежно від організаційно-правової форми та масштабів виробництва. Крім того проект ставить за мету сприяти зміцненню експортного потенціалу України як учасниці глобальної ініціативи з забезпечення продовольчої безпеки. Проект також покликаний допомогти українським селянам краще розуміти та захищати свої права на землю і продумано розпоряджатися своєю власністю для зміцнення добробуту своїх сімей та України в цілому. 




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!