Ілона Заіка із Малої Виски - бронзова призерка Чемпіонату України!

02.10.13, 9:36

Ілона Заіка
Ілона Заіка
Днями у Ялті завершився чемпіонат України серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спортивних дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву. Участь у змаганнях брали атлети 1996 року народження та молодші. Багато хто з них у липні представляв Україну на юнацькому чемпіонаті світу та Європейському юнацькому олімпійському фестивалі.

Після виснажливих липневих змагань дехто з юних атлетів узяв паузу і присвятив певний час відпочинку. Дехто продовжував тренування. Та всі вони прагнули підтвердити свої лідерські позиції в Ялті.

Честь Кіровоградщини захищали юні легкоатлети з 6 спортивних шкіл області. В перший день змагань найбільшого успіху досягли атлети з спринтерського бігу. Вихованка Павла Армашова (ОКДЮСШ «КОЛОС») Анастасія Каргаполова потрапила до фіналу «Б» з бігу на 100м, а вихованець Олександра Дарієнка (ДЮСШ Новомиргородська) Денис Піменов до того ж фіналу «Б» з бігу на 400м. Бронзовим призером з бігу на 100м стала вихованка Валерія Кузя (Гайворонська ДЮСШ «Локомотив»), а нині учениця Київського спортивного інтернату олімпійського резерву, учасниця літнього чемпіонату світу - Яна Качур.

Другий день змагань був відбірковим, а ті фінали, що проводились принесли нам 7 та 9 місце в стрибках у висоту. Це відзначились вихованці Геннадія Здітовецького та Галини Михалюкової (СДЮШОР-2 імені Верхоланцева) Євген Балаєнко та Володимир Алімський.
Проте, останній день був для нас і з фіналами і з медалями! В потрійному стрибку 4 місце посіла вихованка Геннадія Здітовецького (СДЮШОР-2), а нині також як і Яна вихованка Київського спортінтернату - Анастасія Думчева. Фіналісткою даного виду програми стала Олена Колос, яка тренується в м. Кіровоград також у Геннадія Здітовецького.

Юна і перспективна вихованка Олександра та Ігоря Шостака (ФСТ «Спартак», ДЮСШ «Спартак-2002», м. Мала Виска) Ілона Заіка (на фото) виборола бронзову медаль чемпіонату з бігу на 2000метрів з перешкодами, а чоловічий естафетний квартет з бігу 100 + 200 + 300 + 400 м в складі Євгена Неруша, Дениса Піменова, Володимира Кожухівського та Євгена Царенка посів друге місце серед команд областей.

Готували естафетну збірну Олександр. Дарієнко, Олександр та Ігор Шостак, Вадим Приймак, В’ячеслав Нищеменко. В командному заліку змагань серед спортивних шкіл, команда ДЮСШ-2 імені Верхоланцева (старший тренер Володимир Абраменко, директор В. Винокуров) виборола престижне 10місце з більш ніж 112 шкіл України.

Федерація легкої атлетики Кіровоградської області вітає призерів, фіналістів та тренерів, бажає їм гарно підготуватись до осіннього обласного та Всеукраїнського легкоатлетичного кросу, а також бажає в якісних умовах проводити навчально-тренувальні заняття в підготовці до зимового сезону.

текст - Прес-центр ФЛАКО, Ігор Шостак



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!