Міжнародний українсько-литовський конкурс малюнків «Здай кров заради життя»

27.02.2017
27.02.2017

Основними завданнями Конкурсу є: формування у дітей і молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті країни та на міжнародному рівні; популяризація ідеї добровільного безоплатного донорства крові в Україні та Литві; формування здорового способу життя серед дітей і молоді; підвищення значущості ідеї єдності дружніх країн в очах молодих учасників заради миру та майбутнього.

Конкурс проводитиметься серед учнів 5-11 класів загальноосвітніх, позашкільних, студентів 1-5 курсів професійно-технічних, вищих навчальних закладів України і Литовської Республіки на тему: «Здай кров заради життя».

Конкурс проводиться в два тури. Перший тур проводять регіональні організаційні комітети (відповідно до Положення, що додається). Другий завершальний тур проводить міжнародний організаційний комітет. Підсумки фінального туру Конкурсу буде оголошено не пізніше 21 квітня 2017 року, а його переможці, за можливості, будуть запрошені у міжнародну поїздку до Литовської Республіки. Конкурс проводиться на території України та Литовської Республіки.

Для участі у першому турі Конкурсу авторові необхідно намалювати малюнок, відповідний цілям Конкурсу, і не пізніше 28 лютого 2017 року надати його на розгляд до регіонального організаційного комітету або вищого навчального закладу. Роботи переможців першого туру Конкурсу в строк до 17 березня 2017 року надсилаються: для учасників з України – до Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» (м. Київ, вул. Щербаківського, 31/40, оф. 62, 03082) разом із супровідним листом, у якому вказуються прізвище, ім’я учасника, місце навчання, контакти. Електронна адреса Організаційного комітету Конкурсу info@sds.in.ua

Підсумки фінального туру Конкурсу підводяться не пізніше 21 квітня 2017 року.

Вимоги до робіт
Для участі в Конкурсі необхідно намалювати і надіслати малюнок за запропонованою організаторами Конкурсу тематикою. До участі в Конкурсі допускаються малюнки, виконані у будь-якій техніці: графіка, гуаш, масло, кольорові олівці, фломастери і т.д. Формат малюнка може бути А1, А2, А3. Надіслані на Конкурс малюнки не повертаються і рецензії авторам не видаються. На звороті малюнка мають бути зазначені: - найменування навчального закладу; - відомості про автора (прізвище, ім'я, клас, група, вік, контакти); - прізвище, ім’я художнього керівника (за наявності).

Малюнок повинен відображати ідею про необхідність активної участі громадян у популяризація ідеї добровільного безоплатного донорства крові та у русі за здоровий спосіб життя. Конкурсна робота має бути завершеним, художньо оформленим витвором. Роботи, що не відповідають даним вимогам, до розгляду не приймаються.

Порядок підведення підсумків Конкурсу

При підведенні підсумків журі визначає переможців, що зайняли перші, другі та треті місця за кожною віковою групою. Критерії оцінки робіт: - відповідність роботи цілям і завданням Конкурсу; - оригінальність ідеї; - художнє виконання малюнку; - новизна висвітленого сюжету; - яскравість і виразність роботи; - рівень інформативності; - гасло, заклик, слоган. Роботи оцінюються за 30-тибальною системою за кожною віковою групою окремо. Загальний бал, що присуджується кожній роботі, визначається як середнє арифметичне (складаються всі оцінки і діляться на кількість голосів членів журі). За рішенням журі Конкурсу автори кращих робіт можуть бути запрошені взяти участь у Міжнародній поїздці до Литовської Республіки (для учасників з України) та до України (для учасників з Литви) в рамках культурного обміну.

Організаторами Конкурсу є: Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця», Литовський національний центр крові за сприяння та підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні, Міністерства культури України, Міністерства охорони здоров’я України.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!