​Подорож у світ музичної терапії

10.07.24, 17:29

У Гончаренко центрі два рази на місяць проходить музична терапія для всіх бажаючих із залученням місцевого гурту "Анатомія Стихій". Мені пощастило бути присутньою на цій події дев'ятого липня 2024 року. Терапія починається о 17:30, а я натомість прийшла трішки раніше. Музиканти з гурту налаштовували свої інструменти – гітари та скрипку.

Поки збирались люди, гурт грав легкі мелодії. Загалом прийшло півтора десятки людей, не беручи до уваги мене та співробітниць центру. На заході були одні жінки, віком від 30 до 60+ років. Одна жінка говорила, що вона вчить італійську мову, саме тому вона принесла такі пісні як "Felicita" – Al Bano & Romina Power та Ricchi e Poveri – "Mamma Maria" та інші.

Коли всі зібралися, о 17:30 почалась терапія. Музиканти грали легкі, позитивні мелодії, щоб люди розслабились. На жаль, я не змогла розчути назви перших двох мелодій. А от наступні три пісні називались "Зимове тепло", "Подих вітру" та "Літо". Присутні обмахували себе різними предметами: блокнотами, віялом, листами з текстом пісень, бо якраз вимкнули світло, і кондиціонер не працював.

Далі почався інтерактив: всім роздали інструменти – маракаси, звичайні та у формі різнокольорового яйця, барабани бонго, трикутник, бубон, трубчасті дзвіночки. Жінка, що вчить італійську, почала співати "L`ITALIANO" Toto Cutugno.

Далі почали грати мелодію, вигадану за декілька секунд, на мотив "ля-ля-ля". Троє жінок виходять співати це саме "ля-ля-ля". Всі інші присутні, що залишились сидіти, підспівують.

Музиканти просять пригадати якийсь дитячий віршик на чотири рядка, одна з жінок пропонує "Галя по садочку ходила". Вона виходить до "хору" та теж співає. Далі пропонують виконати "Вийди, вийди, сонечко".

Після цієї пісні виходить пані Євгенія Волкова і каже, що хоче прочитати вірш своєї подруги Ольги Власової. Вірш розповідає про те, що у кожного є внутрішня дитина і навіть у складні часи вона там залишається. І присутні починають складати пісню за цим віршем та відразу її співати:

Трішки побути дітьми

Трішки чомусь порадіти

Навіть в суворі часи

Десь у душі всі ми - діти:

Ті, що беззахисно так

Вірять вірять у казку і диво

Трішки побути дітьми…

Все у житті так мінливо…

Пані Євгенія читає ще один вірш пані Ольги, який вона написала ще два тижні тому, надихнувшись музичною терапією:

Розкажи мені, що лікує?

Чи то музика, чи то спів?

Чи усмішка привітна друзів,

І відлуння їх теплих слів?

Тут зігріє не тільки кава,

І нехай за вікном дощі -

Привітають тебе гітари

Й подарують тепло душі!

Потім до умовного мікрофону вийшла інша жінка, про яку ми згадували на початку. Вона вчить італійську мову, і заспівала куплети із пісні "Mamma Maria". Інші присутні підтримують та підспівують і грають на маракасах та бубнах.

Наприкінці гурт “Анатомія стихій” грає ще декілька мелодій-побажань учасникам заходу – Yiruma – "River Flows in You", "Felicita", знову "Mamma Maria" та "Червону Руту". Останню пісню співають усі присутні.

Наступна зустріч - у вівторок, 23 липня о 17.30. Якщо хочете прийти - запишіться у форму, https://cutt.ly/pwKBaVBU - і завітайте у Гончаренко центр! Участь - безкоштовна.

Музику "Анатомії стихій" слухайте на їх YouTube каналі, а за новинами музикантів слідкуйте в Інстаграм-профілі гурту.


текст – Ольга Гончарук , фото - Марина Кашлакова



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!