​У Кропивницькому говорили про психосоціальну підтримку на робочому місці

06.05.24, 12:02

Системна турбота про ментальне здоров’я так само важлива, як і турбота про фізичний стан людини. Це може запобігти травмуванню на роботі, підвищити мотивацію і продуктивність праці, зберегти кадровий потенціал. Психосоціальна підтримка працівників на робочому місці є надзвичайно важливою для забезпечення здоров’я та добробуту працівників.

Вона включає в себе різні заходи та практики, спрямовані на зменшення стресу, підвищення самопочуття та підтримку психологічного благополуччя співробітників. Для того, щоб вона була системною, відбувалася на постійній основі й мала профілактичний характер, необхідна розробка політики і програми заходів у межах цієї політики.

Чому програма психосоціальної підтримки на робочому місці важлива? Що означає поняття «психосоціальні ризики та їхні фактори»? Як лідери підприємств можуть створити культуру психологічної безпеки?

Ці та інші питання розглянуті під час інформаційної зустрічі з начальником відділу з питань праці західного регіону Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, Оленою Хіміч. Захід відбувався в рамках інформаційно-просвітницького проєкту «Інформаційний навігатор з питань праці».

Для тих, хто не мав змоги потрапити до інформаційно-культурного центру, можна переглянути відео зустрічі на YouTube бібліотеки.

https://www.youtube.com/watch?v=lqnbLSHVLNw



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!