​Все буде добре

14.11.23, 16:00

Всім відома фраза, що світ врятує краса. А, може, доброта? Американські психологи дослідили: чим більше добрих вчинків ми робимо, тим щасливішими є. Вчені виявили: ті люди, що роблять добрі справи, більш оптимістично дивляться в майбутнє і фізично почуваються краще.

Про все це у День добротимістянам нагадали бібліотекарки інформаційно-бібліографічного відділу головної книгозбірні області під час вуличної акції «Добро починається з тебе».

Мета Всесвітнього дня доброти – залучати людей до добрих вчинків, благодійності. Зазвичай, у цей день дарують квіти друзям, знайомим, колегам чи просто перехожим. Організатори акції дарували перехожим осінні хризантеми, повітряні кульки, пригощали цукерками. Кожен учасник акції отримав на згадку символ свята – паперове серце зі смайликом на ньому. Також всім охочим пропонували зазирнути до «скриньки доброти», щоб обрати сувойчик з доброю справою, яку можна здійснити вже сьогодні. Серед переліку добрих справ були, наприклад, такі: погодуйте пташок у парку; зробіть комплімент незнайомій людині; пригостіть чимось людину похилого віку; зателефонуйте рідним і скажіть їм, що ви їх любите; оплатіть чек в магазині старенькій людині; віддайте непотрібні вам речі на благодійність і багато інших. Учасники акції також могли ознайомитися з мудрими висловлюваннями відомих у світі людейпро доброту – цитату потрібно було обрати серед багатьох з приготованого кошика, розгорнути та прочитати. Важко не погодитися з думкою Сократа, який вважав: «Хто мудрий, той добрий», або зі словами Марка Твена: «Доброта – це те, що може почути глухий і побачити сліпий».

Так як головне багатство бібліотеки – це книги, організатори акції приготували для містян добірку видань за темою, де доброти було – на різні смаки, ось деякі назви: «Наука доброти», «Зав’язь доброти», «Відлуння доброти», «Острови доброти», «Сила доброти нашої», «Доброта вічна».

У книзі Емми Андрієвської «Роман про добру людину» авторка стверджує: «…Якби не народжувалася ця безмежно добра людина, яка нагадує нікчемним сотворінням про божественність людського покликання, весь світ не проіснував би й миті». А як ви вважаєте?

Разом з авторами Анастасією Нікуліною та Олегом Бакуліним, які назвали книгу «Все буде добре», ми впевнені, – так і буде!

Тож, діймо за дороговказом українського письменника і режисера Олександра Довженка, який сказав: «Життя таке коротке. Поспішайте творити добро!»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!