​Спільно з бібліотекою Чижевського

04.02.23, 14:00

Обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського в партнерстві з з благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) відкрила новий великий проєкт - дитячу точку «СПІЛЬНО».

Його мета – надати дітям разом з батьками простір для ігор, навчання та спілкування, читання та натхнення, місце, де можна отримати психологічну підтримку і навіть консультацію педіатра.

Для цього створені усі умови! В головному холі книгозбірні розташувалась велика яскрава локація зі столами, столиками та стільцями, щоб гратися в настільні ігри та брати участь в майстер-класах; з маленькими пуфиками та великими м’якими кріслами-мішками, на яких так зручно сидіти-лежати і слухати, наприклад, казки; поличками з іграшками та книжками – усім, щоб чудово і корисно провести час!

На відкриття завітало більше сотні дітей і дорослих, кропивничан та людей, які переїхали до нас з тимчасово окупованих територій. Для них бібліотекарі створили велику цікаву програму. Самих маленьких розважали ростові ляльки. Старші діти торцювали кота Панаса та поні Педро, створювали з паперу веселих звірят, плели браслети з бісеру, 3D-ручками робили сувеніри, грали в настільні ігри та складали власні карти бажань. Самі непосидючі танцювали або підкорювали створену власноруч гору з пуфів та пуфиків. А батькам дуже сподобались інтерактивні ігри та пізнавальні вікторини.

Атмосферу піднесення та гарний настрій не могло зіпсувати навіть відключення світла! Маленькі і дорослі відчували себе щасливими і задоволеними. А це дуже важливо для кожного з нас сьогодні, під час війни. На цьому наголосили офіційні гості заходу: представники ЮНІСЕФ Бенджамін Фішер, Тетяна Федоренко та Дуглас Хагерман, заступниця голови обласної військової адміністрації Катерина Колтунова та голова БФ «Безпечне майбутнє» Ірина Саєнко.

За словами керівника регіональних офісів ЮНІСЕФ Бенджаміна Фішера, дитяча точка - це безпечний та цікавий простір для усіх. Катерина Колтунова наголосила на взаємодії українців один з одним та подякувала нашим міжнародним партнерам за велике серце, яке розуміє, що нам потрібно, за готовність підставити плече. Ірина Саєнко розповіла, що відкриття дитячої точки стало можливим завдяки проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їх батьків, які постраждали внаслідок війни в Україні». А Тетяна Федоренко вже від ЮНІСЕФ висловила вдячність партнерам та владі громади за можливість надати українцям саме ті послуги, яких вони зараз потребують.

«Дитяча точка “Спільно” в бібліотеці Чижевського – це наша відповідь війні, це рух до перемоги, це побудова щасливого майбутнього вже сьогодні. Ми вдячні Дитячому фонду ООН за те, що повірили в нас і підтримали.

Бібліотека має великі можливості та ще більший потенціал. Сюди приходять за знаннями, спілкуванням, психологічною допомогою, позитивними емоціями і натхненням та отримують їх повною мірою. Бібліотека Чижевського - центр громадського і культурного життя нашої громади. Місце де радо зустрічають дорослих і дітей», - заголосила директорка ОУНБ імені Дмитра Чижевського Валентина Животовська.

Про анонси та заходи, що проводяться в книгозбірні, можна дізнатися з бібліотечних сторінок в Telegram, Instagram, Facebook, YouTube та сайту закладу. Дитяча точка працює з понеділка по суботу з 10.00 до 18.00. Кожного дня на локації проводяться 2-3 майстер-класи, настільні та інтерактивні ігри. А невдовзі дитячі точки «Спільно» відкриються в бібліотеках та клубах ще десяти міст Кіровоградщини.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!