Курс вебінарів для посилення молодіжних волонтерських ініціатив втілюється на Кіровоградщині

21.12.22, 12:00

Змістовні навчальні заходи, кожен тривалістю понад п’ять годин, проводять щосереди онлайн протягом дванадцяти тижнів тренерки Олена Подобєд-Франківська та Ольга Гріднєва, яких запросила до співпраці громадська організація «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля», щоб посилити спроможність десяти партнерських ініціатив працювати з молодими волонтерами та волонтеркамина Кіровоградщині.

Це навчання є частиною проекту “Волонтер Плюс” і втілюється у рамках програми «Розвиток і підтримка молоді Кіровоградської області через молодіжні ініціативи та UPSHIFT», яку СКЦ «Задзеркалля» реалізує у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Почався навчальний курс у листопаді з історії виникнення та загальних понять щодо волонтерства, а продовжився дизайном і створенням молодіжних волонтерських програм. Всі десять організацій-учасниць програми “Волонтер Плюс” вперше у своєму досвіді громадської діяльності створили для себе - під власні цілі, задачі та потреби, - такі документи, на котрі тепер будуть опиратися у подальшій роботі.

Звісно, серед навчальних тем були і організаційне забезпечення волонтерської програми, і ресурси, які необхідні для реалізації волонтерської програми, і налагодження співпраці зі стейкхолдерами та комунікація із партнерами. Розглянули учасники та учасниці навчання власні громади як ресурс для молодіжного волонтерського центру - пізнали основи лобіювання та адвокації. Не зайвим було і заняття, присвячене такій темі, як менеджмент волонтерських програм.

“Планується, що у рамках проекту кожна організація-партнерка проекту залучить як мінімум тридцять молодих волонтерів, а це означає, що пул волонтерів на Кіровоградщині поповниться більш ніж трьома сотнями навчених, підготовлених, мотивованих молодих людей, здатних допомагати іншим, і робити це професійно”, - коментує очільник СКЦ “Задзеркалля” Олександр Кашлаков.

Попереду у новому році на слухачів та слухачок навчального курсу чекає ще п’ять вебінарів. Вони будуть досліджувати процедури планування, відбору і залучення волонтерів, а також їх підготовки. Розроблять системи мотивації для кожної конкретної волонтерської програми, а також відповідні волонтерські угоди, котрі підпишуть зі своїми командами. Насамкінець на учасників та учасниць проекту чекає розробка заходів із організаційного розвитку для волонтерських команд та покращення організації власних заходів щодо обліку та звітності гуманітарних проектів молодіжних центрів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!