​Тести на ВІЛ передано в лікарні Кіровоградщини

19.08.22, 14:00

Благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький» уже кілька років поспіль забезпечує лікарні безкоштовними тестами для діагностики ВІЛ-інфекції.

У рамках проєкту USAID HealthLink «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині» з початку року було передано 1420 тестів у такі медичні заклади Кіровоградщини: Долинська, Добровеличківська, Світловодська, Новоукраїнська і Кропивницька районні лікарні, Центральна міська лікарня, а також Кіровоградський обласний медичний фтизіопульмонологічний центр. Завдяки безкоштовному тестуванню у пацієнтів виявляли ВІЛ. Відповідно люди одразу розпочали лікування АРТ-терапією.

- Тестування наразі доступне і безкоштовне. Необхідно лише звернутися за своїм тестом до сімейного лікаря, в кабінет «Довіра» у лікарні або ж до нашої благодійної організації. ВІЛ-статус повинен знати кожен, щоб вчасно розпочати лікування у разі підтвердження діагнозу. Життя з ВІЛ безпечне за умови щоденного прийому АРВ-терапії. Ми закликаємо бути уважними до свого здоров’я. Турбота про здоров’я – починається з тестування на ВІЛ! – коментує координаторка проекту у Кіровоградській області Катерина Тимошенко.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!