​Чиє ім’я на адресній табличці…

11.07.22, 14:00

У Кропивницькому започаткували новий проєкт, присвячений знайомству містян та нових кропивничан з особистостями, чиї імена носять вулиці міста. Проєкт реалізуватиметься під егідою голови Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги, інформаційну підтримку забезпечить бібліотека Чижевського.

У відділі краєзнавства авторки – студентки педагогічного та технічного університетів Кропивницького - презентували своє бачення реалізації чудової ідеї. Дівчата пропонують зробити проєкт у двох форматах – вигляді буклетів та відеопрезентацій, присвячених постатям, яких увічнили у назвах вулиць.

«Для нас дуже важливо розповісти про людей, чиї імена мають вулиці, чим вони цікаві, що вони зробити для нашої країни. Адже більшість людей, проходячи вулицями, навіть не знають на честь кого вони названі і що це за люди», - розповіла Єлизавета Єрещенко і додала, що буклети матимуть стислу інформацію про особистість та QR-коди і посилання для тих, хто захоче дізнатися більше. В них буде також інформація про саму вулицю, її забудову, архітектуру, заклади, що на ній знаходяться тощо.

Планують авторки розпочати проєкт з розповіді про вулиці, названі на честь наших героїв, що поклали своє життя за незалежність України.

«Це дуже хороша ідея. Впевнена, що вона сподобається кропивничанам. Бібліотека Чижевського вже багато років реалізує проєкт «Видатні особистості Кіровоградщини». Він, безумовно, стане в нагоді дівчатам. Ми пропонуємо усі можливості книгозбірні для втілення проєкту і залюбки візьмемо участь у його яскравому втіленні», - зазначила директорка бібліотеки Чижевського Валентина Животовська.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!