​У Кропивницькому відбувся прем’єрний показ історичної драми

14.12.21, 14:00

У Кропивницькому відбувся прем’єрний показ історичної драми «Мотря», яку зняли на кропивницькій дитячій кінотелестудії «КУ-раж».

За традицією, презентація фільму кінотелестудії проходила у кінозалі бібліотеки Чижевського. Так, в липні тут вперше демонстрували пригодницький темний фентезі «KSORA», сюжет якого розгортається навколо настільної гри. Грати в неї вкрай небезпечно, але задля порятунку головної героїні її друзі, не вагаючись, відправляються у паралельний світ.

Драма «Мотря» створена на основі реальних історії з життя рідних та близьких дівчат та хлопців з «КУ-ражу». За словами керівниці проєкту Наталії Устименко, якось під час спілкування з’ясувалося, що студійці дуже мало знають про свій рід. Почали цікавитись, приносити світлини з сімейних архівів, розпитувати бабусь і дідусів. І з’ясувалося, що прапрадіди пережили розкуркулення, репресії, війну і побудову соціалістичної держави, при якій знищувалися мова і традиції української нації. Закипіла робота над сценарієм, за яким компанія підлітків, повертаючись з пікніка, стає свідком подій, які довелося пережити далеким родичам головної героїні у двадцятих, сорокових та шістдесятих роках минулого сторіччя.

У короткометражці знялися студійці старшої і середньої груп, випускники та команда страйкболістів, які грали вояків з майбутнього. Зйомки проходили на станції Барвінково та у лісі в районі Балашівки. Заключні титри фільму супроводжують старі фотографії із сімейних архівів учасників проєкту.

Історичну драму присвятили тридцятиріччю Незалежності України. Автори сподіваються, що на фільм чекає цікаве фестивальне життя.

Фільми студії «КУ-раж» «KSORA», «Кльовн», «Дві Червоні. Вежа. Zет», «Залиш його у парку» і невдовзі «Мотрю» можна подивитися на You-tube:



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!