Віртуальна виставка картин Сергія Шаповалова ​відкрилася у Кропивницькому

29.11.21, 14:00

У бібліотеці Чижевського відкрилася віртуальна виставка картин «Душа переливається у колір» відомого далеко за межами Кропивницького, Кіровоградщини та України художника Сергія Шаповалова. Проєкт є даниною пам’яті талановитого митця, заслуженого художника України.

1943-2021. А між цими датами – прекрасний, яскравий, різнобарвний і життєдайний світ полотен Сергія Гавриловича. Майстер працював у різних жанрах, найулюбленішими були натюрморт, особливо квіти, та пейзаж.

Бібліотека Чижевського має колекцію полотен Сергія Шаповалова. На початку 1990-х вони були спеціально придбані для нового бібліотечного відділу – рідкісної книги та краєзнавства. Це міські пейзажі, і вони особливі за настроєм: на них ви не знайдете багатоповерхівок, доріг, заповнених машинами, не відчуєте міської метушні. На них – тихе, неспішне провінційне містечко.

«Це не просто урбаністичні чи архітектурні пейзажі, хоча написані вони документально точно з тонким відчуттям архітектурних особливостей зображуваних об’єктів. Шаповалов чудово уміє виявити стан природи, передати настрій, свою любов до рідного міста. Занурюючись у споглядання цих картин, у гру світла і тіні, гармонійні переходи кольору, в огортаюче об’єкти повітряне середовище, ми захоплено відкривали, що наш Єлисаветград – гарне місто», - писав Володимир Босько в одній з місцевих газет.

Подивитись віртуальну виставку можна за посиланням https://library.kr.ua/virtual-art/shapovalov/ .



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!