​Громади Кіровоградщини можуть отримати додатково 250 мільйонів

15.09.21, 14:00

Асоціація міст України для забезпечення сталої роботи підприємств теплокомуненерго та надання споживачам своєчасних і якісних комунальних послуг запропонувала Прем’єр-міністру підтримати органи місцевого самоврядування у проходженні опалювального сезону 2021/2022 роки шляхом збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів, - йдеться у повідомленні Кіровоградського РВ АМУ.

Зростання цін на природний газ та послуги з його розподілу ставить під загрозу проходження опалювального сезону 2021/2022 роки, адже на органи місцевого самоврядування покладається непосильне фінансове навантаження.
Видатки з бюджетів місцевого самоврядування на забезпечення теплом шкіл, садочків, лікарень та інших бюджетних установ у зв’язку з підвищенням ціни на природний газ із 8 до 18 гривень за куб. м складуть у опалювальному сезоні 2021/2022 майже 17 млрд гривень, що на 9 млрд грн більше, ніж в попередньому опалювальному сезоні.

Частковою компенсацією таких додаткових видатків може стати збільшення частки зарахування до бюджетів місцевого самоврядування податку на доходи фізичних осіб і ухвалення для цього відповідних змін до Бюджетного кодексу України (законопроєкту № 5066 або № 5066-1).

«Загальний фінансовий ресурс Кіровоградської області, який у разі прийняття законопроектів 5066,5066-1 дасть приріст місцевих бюджетів 250 мільйонів гривень.

Наприклад: найбільше серед міських території може отримає Кропивницька міська територіальна громада – майже 77 мільйонів гривень. Найбільший додатковий ресурс серед селищних території може отримати Петрівська громада. Мова йде про додаткові 7,1 мільйона гривень. Серед сільських територій, у разі ухвалення змін, понад 3,5 мільйона отримає Суботцівська територіальна громада», - такі висновки було зроблено консультантом з бюджетних питань Кіровоградського РВ АМУ Анатолієм Абрамовим під час обрахунку можливостей збільшення частики ПДФО у бюджетах громад до 65% за попередніми розрахунками Мінфіну даних 49 територіальних громад області.

Експертний аналіз також свідчить, що на загалом покриття різниці в тарифах по громадах області за 2017-2020 роки необхідно понад
700 мільйонів гривень. #АМУ #AUC #місцеве_самоврядування #Кіровоградська_область



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!