Відомий фотограф представив свій погляд на Одесу

29.08.21, 12:00

Головна бібліотека Кропивницького та Кіровоградщини запрошує на виставку «Одеса і одесити» відомого українського фотомитця, заслуженого художника Міжнародної федерації фотомистецтв (EFIAP), голови правління Одеської обласної організації Національної спілки фотохудожників України Олега Куцького.

Фотографією Олег Куцький займається вже понад пів століття. В його послужному списку понад 400 нагород міжнародних фотовиставок та конкурсів та майже дві сотні золотих медалей. Та і українських майстрів фотооб’єктиву, які мають звання EFIAP, можна перерахувати на пальцях.

В творчості маестро віддає перевагу репортажній та жанровій фотографії. За його визнанням, для нього фоторепортаж – це пошук образу: «Що таке художня фотографія? Це створення образу. Для мене в будь-якому фоторепортажі знайти цілісний образ події, який відповідатиме на запитання. А це й є те,що ми називаємо художньою фотографією. Я один з дуже небагатьох фотографів у світі, які отримали звання заслуженогохудожника Міжнародної федерації фотомистецтв за фоторепортаж».

Виставка працюватиме протягом місяця в холі книгозбірні. Світлини на ній змушують зупинитися, притягують погляд і викликають в душі особливі відчуття. Одеські дворики. Один – сірий обшарпаний колодязь, в якому пробився до життя паросток акації, другий, як вхід до казкового саду. Двері покинутого дому зі старим проваленим стільцем, на якому вже ніхто і ніколи не присяде відпочити… Олег Скрипка, труба і культова «Весна»… Вічність Потьомкінських сходів і швидкоплинність слідів людським на них… Абсолютно Хокусаївські хвилі на морі і бронзові двері «Будинку Сонця» на набережній «Ланжерона»…

Все це треба бачити. А невдовзі можна буде почути розповідь Олега Куцького про те, що є його життям і його великою любов’ю, на бібліотечній сторінці у YouTube.


авторка - Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!