Віктора Погрібного згадували у Кропивницькому

05.08.21, 16:00

Засідання літературного об’єднання «Степ» його члени присвятили пам’яті Віктора Олексійовича Погрібного. На думку завідувачки відділом краєзнавства ОУНБ імені Дмитра Чижевського Тетяни Колєчкіної, дуже гарно, що серед творчої інтелігенції склалася традиція напередодні дня народження літератора збиратися разом, згадувати зустрічі з Віктором Погрібним, читати його вірші.

Як зазначив Олександр Архангельський, Віктор Погрібний очолював літоб’єднання майже півстоліття і був головним редактором літературно-мистецького журналу «Степ».

«”Степ” – його дітище. Він залишився без батька, без стрижня, без Діда, як ми називали Віктора Олексійовича. Погрібний залишив нам у спадок таку собі імперію, якою він керував 48 з тих 82 років, впродовж яких існує літературне об’єднання», - зазначив він.

Своїми спогадами про Віктора Погрібного поділилася Людмила Ніколаєвська: «Я не могла сьогодні не прийти, щоб згадати такого видатного діяча в літературі нашого краю. Він хвилювався тим, що залишить по собі на цій землі. Це була настільки людяна особистість, настільки доброзичлива! Він любив усіх людей, допомагав їм. З добром ставився до творчої людини».

Згадували Віктора Погрібного, читали його вірші і власні доробки Наталя Фесенко, Тетяна Микитась, Ніна Даниленко та Людмила Островерх. Побачити засідання літоб’єднання можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=TT2F9HTDTbc&t=1189s



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!