​Всі люди різні і це нормально: Фоторепортаж

24.05.21, 10:00

Минулими вихідними у Кропивницькому проходив тренінг, на який громадська організація «Турбота» запросила журналістів та журналісток, блогерів та блогерок, а також студентство аби ті поглибили свої знання з актуальної теми сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

На тренінгу учасники дізналися базову інформацію стосовно ЛГБТ, сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, стереотипи та міфи щодо ЛГБТ-спільноти, феномену гомосексуальності, трансгендерності, коректної лексики та етичних норм під час роботи з такими темами.

«Це такі речі, про які не хочуть говорити. Якщо я, наприклад скажу «синус», то всі зрозуміють що це таке, тому що цьому навчають. Коли мова йде про гендер, то більшість людей думає, що це таким чином перекрутили слово стать. Хоча стать це про біологію, а не про суспільні відносини, про які власне гендер», - розповідає Ольга Гріднєва, тренерка з питань сексуальної орієнтації, толерантності та гендеру.

Ольга більше ніж 10 років займається тренерством. Заняття проводить не лише на гендерну тематику, а й на тему комунікацій та проєктного менеджменту, також працювала в проєкті, який опікувався питаннями репродуктивного здоров`я, але говорить, що тема гендеру є улюбленою.

На першому етапі тренінгу розповідала присутнім про людей, які належать до різних гендерів та про їхнє положення в суспільстві. Люди з гомосексуальною орієнтацією не можуть реалізовувати всі можливості які гарантовані їм законом, часто знаходяться в небезпеці.

«Навряд чи жінки відчувають себе спокійно в темну пору доби, коли ходять вулицями. Вони відчувають небезпеку в сенсі того, що можуть бути зґвалтовані. Це речі, які є навколо нас, але ми не звертаємо на них увагу», - додає пані Ольга.

Одним із важливих аспектів тренінгу стало розвіювання міфів, які існують в нашому суспільстві. Наприклад : чи є гомосексуальність хворобою, чи можна вилікувати гомосексуальність, чи можуть гомосексуали мати сім`ї та багато інших.

Під час другого етапу заходу з одинадцятьма учасниками провели інтерактиви, які допомагали їм в ігровій формі розібратися в гендерних питаннях, а також презентували блокноти в яких міститься вся інформація тренінгу, яка була озвучена спікеркою.

Захід організовувала громадська організація «Турбота» за підтримки фонду «Гендер Зед» із міста Запоріжжя у локації Гончаренко центру. Навчання було здійснене за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Пропонуємо вам слідкувати за анонсами – подібні навчання ще будуть проводитися у Кропивницькому найближчим часом.

текст і фото - Віта Банташ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!