​Жителі Кіровоградщини з початку року купили нових авто на 12 млн доларів

25.04.21, 14:00

У першому кварталі поточного року у Кропивницькому та Кіровоградській області придбали 390 нових автомобілів. Сума покупок становила 12 млн доларів США.

Лідером серед брендів у січні-березні був Renault. Майже 100 таких нових автомобілів отримали реєстрацію у регіоні. Крім цих авто часто обирали Toyota, Volkswagen, Skoda і Mitsubishi, – йдеться у рейтингу сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Кросовер ToyotaRAV4 отримав найбільшу кількість продажів серед моделей і покрив 9% ринку. Також у регіоні часто реєстрували RenaultDuster і RenaultSandero.

Майже 80% зареєстрованих автомобілів – кросовери. Частка авто, що обладнані дизельними моторами склала 32% ринку, а середній об’єм двигуна становив 1,9 л. Автомобілі з ціною від 17 до 35 тис. доларів отримали долю ринку 50%. Середня ціна кожного автомобіля, який зареєстрували у першому кварталі, перевищила 30 тис. доларів.

Загалом у першому кварталі поточного року українці придбали 21 000 нових автомобілів. Сума покупок становила 660 млн доларів США. Лідером серед брендів у січні-березні був Toyota, а серед моделей – ToyotaRAV4. Найдорожчими автомобілями першого кварталу були Rolls-RoyceCullinan і Wraith (кожна майже по 500 тис. доларів); один AstonMartinDB11 (270 тис. доларів) і два DBX (по 260 тис. доларів), три BentleyFlyingSpur, три ContinentalGT і п’ять Bentayga (вартість кожної становить майже по 300 тис. доларів).

Нагадаємо, впродовж 2020 року, в Кропивницькому та Кіровоградській області реалізували 1 500 нових автомобілів на загальну суму понад 42 млн доларів. Тоді бестселером також був кросовер RenaultDuster.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!