​Роман Волуйко: «Шляху назад немає. Громади створено і вони живуть вже в умовах нового адмінтерустрою»

03.02.21, 18:00

Міський голова Гайворонської громади виступив категорично проти скасування постанови Верховної Ради України "Про утворення та ліквідацію районів" та деяких положень Закону України „Про добровільне об’єднання територіальних громад“ – йдеться у його дописі на сторінці в Facеbook.

«У Конституційному суді України народні депутати оскаржують окремі положення Закону „Про добровільне об’єднання територіальних громад“. Так би мовити, правозастосування порушує конституційні засади місцевого самоврядування та звужує права громад на добровільне об’єднання. Тобто, 5 років назад, коли був прийнятий Закон, таких сумнівів не було. А тепер, коли громади об’єдналися, прийняли бюджети, розпочали передачу майна та взагалі розвиваються в умовах нового адміністративно-територіального устрою, піднялося питання, а чи не суперечить Закон Конституції? Подібне оскарження виглядає в першу чергу політичним, бо було подано якраз напередодні місцевих виборів. Цікаво, чи подумали автори подання про жителів громад, заради яких це об’єднання відбулося? Чи народні депутати взагалі відірвані від реального життя на місцях? Також ініціатори подання зазначають, що «декларується жорстке дотримання пропонованих виконавчою гілкою влади перспективних планів формування територій громад», - написав Роман Волуйко, - Але! Всі перспективні плани проходили процедуру обговорення. І кожна територіальна громада могла долучитися. А у складах робочих груп з підготовки перспективного плану формування територій громад були представники всіх всеукраїнських асоціацій. Цікаво було б почути, чи дійсно всі підписанти розуміють, що саме вони підписали?».

Нагадаємо, Конституційний суд України відкрив конституційні провадження у справах щодо конституційності постанови Верховної Ради про утворення та ліквідацію районів та щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень пункту 6 частини першої статті 4, частини третьої статті 11 Закону України „Про добровільне об’єднання територіальних громад“.

Довідково: В результаті проведення адміністративно-територіальної реформи Гайворонська міська територіальна громада об’єднала навколо 13 сільських та селищних рад. Загальна чисельність населення громади становить 25 038 осіб ( Міське населення: 14344, сільське населення: 10694). Місто Гайворон втратило статус районного центру і тепер входить до Голованівського району.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!