Складнощі життя до та після карантину обговорили у Кропивницькому

19.05.20, 17:52

Сьогодні, 19 травня в Прес-клубі Кропивницького відбувся онлайн брифінг «Кропивницький: до і після карантину». Так, обговорити соціальний, медичний психологічний та політичний аспекти карантину в місті зібралися експерти з різних сфер, а саме підприємець Рафаель Санасарян, психологиня Колєва Анна, соціолог Едуард Клюєнко, політолог Руслан Стадніченко та сімейний лікар Ігор Туровський, інформує «Кіровоград 24».

«Зараз ми вже бачимо, що в перші ж дні послаблення карантину люди почали все більш байдуже відноситися до норм безпеки. Але ж потрібно пам’ятати про ті ж засоби захисти в першу чергу маски, які необхідно одягати в місцях скупчення людей та про дистанцію один від одного – все для того, щоб не допустити знову спалахів рівня захворюваності», - говорить сімейний лікар Ігор Туровський

Щодо ситуації в якій у зв’язку з карантином, наразі, опинилася значна частина підприємців на власному досвіді діяльності магазинів спортивного одягу розповів Рафаель Санасарян.

«За перший тиждень послаблення карантину ми спостерігаємо падіння продажів приблизно на 35% порівняно з тим же періодом в минулому році при цьому вартість середнього чека впала на 75%, такого падіння ми не спостерігали за останні більш ніж 10 років. Значні проблеми виникають і в тих підприємців, які мають справу з митницею і чиї товари на час карантину застрягли на митниці. Тепер ми отримуємо товар і нарахованими на цього санкціями і це не маленькі кошти», - говорить підприємець.

Щодо соціальних аспектів життя кропивничан, то згідно даних опитування очікувань населення, яке проводилось Центрально-українською соціологічною лабораторією спільно з Клубом міжнародної політики 31,9 % містян вважають, що до кінця року їх життя все ж покращить, 37,9% впевнені, що ситуація особливо не зміниться та 10, 5% песимістично вважають, що може стати і гірше.

«Карантинна одноманітність виснажує психологічно. Ця криза відобразилася на емоційному стані людини та на її світогляді. Зараз загострюються сімейні проблеми та можуть з новою силою давати про себе знати забуті фобії. Багатьох карантин змусив переосмислити своє сімейне та професійне життя та спробувати себе в чомусь іншому. Існує, звісно,у людей і страх відсутності грошей, тому в такій складній ситуації важливо не втрачати самоконтроль та мислити адекватно, пам’ятати, що це тимчасово та спробувати знайти нові можливості», - рекомендує психологиня Анна Колєва.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!