​ПриватБанк відмовився від обов’язкових чеків у POS-терміналах

09.04.20, 14:00

Після консультацій з Державною фіскальною службою та платіжними системами ПриватБанк відмовився від обов'язкового друку чеків у POS-терміналах. Відтепер його можна друкувати лише у випадку, якщо документ потрібен продавцю або покупцю.


Після успішної авторизації на екран POS-терміналу буде виводитися питання, чи друкувати чек. Касир за бажання клієнта обере необхідний варіант. Така опція дозволить значно скоротити витрати на термопапір, очистить касову зону від чеків, які викидаються відразу ж після покупки чеків, та допоможе зберегти дерева. За попередніми розрахунками, це дозволить економити до 2 мільйонів гривень на місяць, а отже до 24 мільйонів гривень на рік.


“Потреба в паперовому чеку виникає тільки при придбанні товару з гарантією - побутової техніки тощо. У березні 2020 року в еквайринговій мережі ПриватБанку пройшло близько 100 мільйонів операцій із друком двох чеків одночасно, хоча за нашими підрахунками, фактична потреба у документі була приблизно у 5 мільйонах операцій документів. Таким чином, ми економимо кошти, зберігаємо екологію, а в нинішній ситуації - ще й турбуємося про гігієну, мінімізуючи фізичний контакт між продавцем і покупцем”, - розповів керівник напрямку по роботі з торговельними підприємствами ПриватБанку Євген Васильцов.


Зауважимо, що квитанції по всіх операціях зберігаються в електронному вигляді та у виписках у Приват24, де за потреби їх можна легко отримати!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!