​Коли хобі переростає у бізнес: колишня безробітна відкрила у Бобринці магазин зоотоварів

15.03.20, 12:00

В умовах сучасного ринку праці для багатьох шукачів роботи самозайнятість – це не лише один із реальних шляхів вирішення питання власного працевлаштування, а й можливість втілити в життя свої творчі ідеї та здібності.

Мама двох діток Людмила Пушкашу, маючи агрономічну освіту, у силу різних обставин, була змушена залишити попереднє місце роботи та звернутися за сприянням у працевлаштуванні до Бобринецької районної філії обласного центру зайнятості.

Поспілкувавшись із пані Людмилою, кар’єрна радниця зрозуміла, що ця активна та цілеспрямована жінка, з «вогником» в очах, має не лише мрію, працювати самостійно, а ще й знання та уміння в агрономічній сфері.

З перших днів перебування на обліку, жінка почала робити конкретні кроки до свого працевлаштування: активно відвідувала запропоновані семінари, які допомогли їй ще раз переконатися у правильності прийнятого рішення – відкрити власну справу.

Під час інформаційного семінару «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес», Л. Пушкашу дізналася про окремі аспекти започаткування та провадження власної справи, необхідні для майбутнього підприємця якості, вимоги, які висуває цей вид діяльності до звичайної людини, а також про фактори від яких залежить успішність бізнес-ідеї. Профдіагностичне тестування ще раз підтвердило, що власна справа – це шлях до професійного успіху жінки.

«Кожен з нас, напевно, має свої сімейні захоплення. Після повернення із зони АТО/ООС, у мого чоловіка виникла потреба у релаксації. За порадою фахівців він зацікавився розведенням акваріумних рибок. З часом, ця потреба стала захопленням, яке підтримали усі члени сім'ї. Згодом це захоплення почало приносити невеличкий прибуток, адже домашніх улюбленців ставало все більше і більше, і їх довелося роздавати родичам та сусідам. Тож ідея бізнесу визріла».

Жінка розробила бізнес-план на тему: «Реалізація зоотоварів. Відкриття зоомагазину «Кузя» та вдало захистила його. Далі – зареєструвалася як суб’єкт підприємницької діяльності та отримала від державної служби зайнятості одноразову виплату допомоги по безробіттю для започаткування власної справи.

На кошти одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, заорендувала приміщення, де відкрила магазин зоотоварів «Кузя». Зоомагазин знаходиться у самому центрі м. Бобринця, приваблює клієнтів, а особливо дітей, не тільки товарами для здоров’я та краси домашніх улюбленців, а й живим куточком, у якому проживають рибки, папуги, морські свинки та інші домашні улюбленці.

Так як бізнес пані Людмили досить молодий, то в його розвитку та підтримці діяльності жінці допомагає родина. Зі слів жінки, вона сподівається, що запорукою успіху розпочатої справи стане велика любов Людмили та членів її родини до домашніх тварин.

текст і фото: Тетяна Петрова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Бобринецької районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!