​Пілотні медичні заклади Кіровоградщини отримали тести для діагностики ВІЛ

01.02.20, 14:00

Пілотні заклади охорони здоров’я Кіровоградщини, а саме Кропивницька, Компаніївська, Вільшанська та Новоархангельська районні лікарні -в якості благодійної допомоги від БО «100 відсотків життя. Кропивницький» протягом нового проектного року отримали 400 швидких тестів та 10 підтверджуючих тестів для діагностики ВІЛ-інфекції.

Добровеличківка ЦРЛ
Добровеличківка ЦРЛ
Тести передано в рамках проекту «HealthLink» «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині». Проект прискорює процес подолання епідемії ВІЛ в Україні, дає можливість швидко і безпечно пройти тест на ВІЛ, а у разі необхідності - почати лікування та отримати соціально-психологічну допомогу від соціальних працівників благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький».

- Люди, які потрапляють до уразливих груп населення, мають змогу безкоштовно пройти тест на ВІЛ. Ми переконані, що кожен повинен знати свій ВІЛ-статус, адже від цього залежить життя, - коментує координатор проекту «HealthLink» Олександр Урупа.

У медичних закладах відзначають важливість такої допомоги, наголошуючи, що намагатимуться охопити обстеженням на ВІЛ-інфекцію максимальну кількість людей. Тестування проходить безкоштовно та анонімно. Діагностика займає приблизно п’ятнадцять хвилин. Пройти тестування на ВІЛ можна щодня (крім суботи та неділі) з 8.00 до 16.00 за адресами пілотних медичних закладів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!