​Громада на Кіровоградщині визначилась із пріоритетними напрямками розвитку 2020

12.12.19, 16:00

Аджамцям вкрай потрібне відновлення повноцінної роботи дитячої музичної школи, ремонт доріг, оновлення вуличного освітлення і розширення послуг «у первинці», - повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.

У жовтні Аджамська сільська рада ініціювала проведення онлайн анкетування аби активізувати участь мешканців у плануванні Стратегії розвитку Громади. На заклик відгукнулось більше третини населення.

«Аналізували запит громади по мірі надходження заповнених анкет. Звісно, у сільській раді і до цього працювали над можливостями вирішення окреслених питань. Ремонт приміщення Аджамської дитячої музичної школи - є пріоритетом 2019-2020років. Ми вже замовили і виготовили проектну документацію на капітальний ремонт покрівлі музичної школи. Загальна вартість проекту 1, 5мільйона гривень. Власних коштів Аджамської сільради на реалізацію даного проекту вистачить, рішення за сесією Аджамської сільської ради при плануванні бюджету 2020 року, яка запланована на 12 грудня 2019 року. В середу, 4 грудня 2019 року на розширеному засіданні виконкому за участю керівників установ, організацій та підприємств усіх форм власності Аджамської території було підтримано ремонт музичної школи. Інші джерела фінансування, попри існуючі обіцянки, поки для нас лишаються недосяжні. Але ми не зупиняємось, Звертаємося до всіх джерел та подаємо проєкти . Вірю, що спільними зусиллями музичну школу буде відновлено», - говорить Тетяна Зайченко, голова Аджамської сільської ради.

Питання доріг і освітлення також не лишать без уваги. Щорічно рада виділяє на поточний ремонт доріг від 500 тисяч до 1 мільйона гривень. Також ці питання максимально планують «закрити » за рахунок інфраструктурної субвенції.

«Я і моя родина мешкають в Аджамці, для мене усі питання підняті односельцями також важливі. Втім, на даний час ресурсів Аджамської сільської ради не вистачає. Через невизначеність остаточної позиції сусідніх територій ми втратили чотири роки і більше дванадцяти мільйонів гривень у вигляді державної підтримки ОТГ. Ми сподіваємось, що наступний рік стане переломним в реформі децентралізації і все ж таки Аджамська ОТГ буде створена. Поки що ж на 2020 рік плануємо максимально змінити ситуацію. Я оптиміст і вірю, що все буде добре, Громада буде створена, головне – бажання спільно працювати заради розвитку громади», - підсумувала Тетяна Зайченко.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!