Обласний парламент дітей очолила Юлія Оніщук

18.11.19, 10:00

Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості є простором реалізації сучасної молодіжної політики, втілення найкреативніших дитячих ідей та ефективного особистісного розвитку дітей та молоді Кіровоградщини. Цьому сприяють і численні обласні заходи, що проводяться ЦДЮТ.

16 років поспіль центр дитячої та юнацької творчості приймає учасників Кіровоградського обласного парламенту дітей. Традиційна осіння сесія ОПД відбулася 14-15 листопада. Її тема – вибори керівного складу обласного парламенту дітей. Свої сили в передвиборчих перегонах спробували чотири кандидати – Анна Жорнова (Парламент дітей та молоді Новоукраїнської ОТГ), Анна Ярова (Олександрівський районний парламент дітей), Владислав Семокоп (Долинський районний парламент дітей) та Юлія Оніщук (Вільшанський районний парламент дітей). Передвиборча агітація кандидатів на посаду голови ОПД розпочалася з вересня 2019 року. Програми кандидатів вирізнялись різноплановістю, адже містили і стратегічні напрямки розвитку, і довгострокові проекти, і плани на найближче майбутнє.

Перший сесійний день було розпочато з комунікативного тренінгу, підготовки комісій до звітування про виконану роботу в міжсесійний період та засідання координаційної ради. Було проведено аналіз діяльності ОПД в міжсесійний період та окреслено пріоритетні напрямки подальшого розвитку дитячого парламентаризму в області.

Офіційне відкриття 4 сесії 12 скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей відбулося під час пленарного засідання в сесійній залі Кіровоградської обласної ради. Почесні гості сесії – перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Петрович Коваленко, заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації Лідія Францівна Шатна та директор Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості Ганна Павлівна Суркова. Сергій Петрович Коваленко та Ганна Павлівна Суркова привітали депутатів ОПД та всіх учасників із відкриттям сесії та побажали плідної, конструктивної роботи. На порядку денному сесії - звіти про діяльність ОПД в міжсесійний період, рейтинг діяльності районних та міських парламентів дітей, резолюція інтернет-конференції «Вигравай на старті» із врученням сертифікатів учасникам та нагородження кращих осередків дитячого самоврядування області за підсумками міжсесійного періоду. За активну громадянську позицію, розвиток дитячого парламентаризму та високі рейтингові показники Дипломами першого ступеню нагороджені Парламент дітей та молоді Новоукраїнської ОТГ (координатор Білокоз Л.В.), Вільшанський РПД (координатор Радова Т.В.) та Парламент дітей м. Кропивницького (координатор Завражна І.С.). Білокоз Тимофій, Голова Кіровоградського обласного парламенту дітей 12 скликання, доповів про участь у Першому Глобальному саміті міст, дружніх до дитини, який проводився ЮНІСЕФ у місті Кельн (Німеччина). Результатом саміту стало підписання Декларації міст, дружніх до дітей та молоді.

Першого сесійного дня працювала обласна Школа лідерів. В її програмі - стартап «Громадянська активність та відповідальне лідерство»,тренер Олексієнко К.В. та ділова гра «Вибори», тренер Кордонська Л.М.

Найочікуванішим моментом дня стали передвиборчі дебати кандидатів на посаду голови ОПД. Учасники презентували свої візитівки, представили передвиборчі програми та дали відповіді на всі запитання виборців. Після чого перейшли до голосування.

Завершила насичену програму першого дня дозвіллєва програма, підготовлена кандидатами на посаду голови комісії культури та дозвілля ОПД.

Другий день роботи сесії ОПД розпочався з визначення проектів - переможців, номінованих на премію Кіровоградської обласної ради «Активна генерація» та затвердження Short-листа. Переможцями 2019 року стали:

І місце - Парламент дітей та молоді Новоукраїнської ОТГ з проектом „SKATE-парк ”

ІІ місце – Парламент дітей міста Кропивницького з проектом „Булінг і молодіжне середовище. Захист і закон”

ІІІ місце – Вільшанський районний парламент дітей з проектом „Школа успіху”.

Після Виборів голів профільних комісій та планування роботи комісій на наступний міжсесійний період відбулося пленарне засідання закриття сесії, де члени виборчої комісії оприлюднили результати виборів керівного складу ОПД на 13 скликання. Новообраним Головою Кіровоградського обласного парламенту дітей стала Юлія Оніщук. Юлія склала Присягу Голови ОПД і керівний склад ОПД 12 скликання передав повноваження керівному складу 13 скликання. Прийняття Рішення сесії знаменувало урочисте закриття 4 сесії 12 скликання ОПД.

Натхненні новими ідеями учасники повертаються додому реалізовувати свої проекти, щоб вже наступної сесії знову зібратися в дружньому колі та, як завжди, шукати вирішення питань, хвилюючих молодь Кіровоградщини. А ми пропонуємо вам стежити за цікавими подіями з діяльності Кіровоградського обласного парламенту дітей на офіційній сторінці у фейсбуці



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!