Тук-тук, це грип! Відкриєте?

07.10.19, 12:00

Віднедавна лікарі та епідеміологи області розпочали відлік сезонного підвищення захворюваності на грип та ГРВІ.

За останній тиждень до закладів охорони здоров’я на усіх адміністративних територіях області за медичною допомогою звернулося 3 086 мешканців області, із них 76% складали діти та підлітки віком до 17 років. Всього госпіталізовано 233 хворий. Захворюваність на ГРВІ не перевищує значення епідемічного порогу та знаходиться на рівні мінус 30,5% до значення епідпорогу. Випадків грипу в області ще не зареєстровано.

Важливо знати, що: грип — це високо заразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Грип має симптоми, подібні до ознак ГРВІ, але є набагато не безпечніший.

Симптоми грипу: - раптовий початок хвороб; - головний біль; - ломота у м’язах і суглобах; - біль у горлі; - підвищення температури тіла до 38 °С і більше; - кашель; - в окремих випадках — блювота і пронос.

Як можна заразитися вірусом грипу: ✅ передається повітряно-краплинним; ✅ повітряно-пиловим шляхом (вірусні частки переносяться повітрям від хворої людини до здорової під час розмови, кашлю, чхання); ✅ внаслідок тісного контакту (перебування на відстані близько 2 м). За перших симптомів обов`язково звертайтеся до сімейного лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Нагадуємо, що найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація. Яка зменшує ризик захворіти на грип, зменшує ризик серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною. Найкращий час для щеплення — напередодні епідемічного сезону.

Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж усього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу. Пам'ятайте про важливість колективного імунітету! Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!