Пізнаваймо історію нашої Конституції!

26.06.19, 10:00

Екскурсію-лекцію «Традиції конституційної творчості» провела днями громадська організація «Екскурсійно-інформаційний центр».

Спочатку (біля приміщення Міської ради Кропивницького) учасники та учасниці заходу більше дізналися про те, як реалізовувалися закони на теренах міста та краю. Потім на головній площі області, перед приміщеннями обласної ради та обласної адміністрації (колишній Будинок міської думи) пригадали, які складнощі були під час прийняття Конституції України в 1996 році.

«Ідея створення цього проекту – привернути увагу суспільства до законодавства з метою популяризації правового способу життя», – коментує організаторка екскурсії, головаправління ГО «Екскурсійно-інформаційний центр» Світлана Грищук.

Завершився екскурсійний захід в обласному краєзнавчому музеї відкриттям виставки «Демократичні традиції в Україні». Екскурсантів гостинно запросила та щиро привітала з величним святом – Днем Конституції України – директорка краєзнавчого музею Наталія Агапєєва. Презентував експозицію старший науковий співробітник музею Анатолій Маршанін.

На виставці усі охочі можуть більше дізнатися про давні витоки Конституції України, а також згадати про наших славетних земляків, причетних до творення головного закону держави: Володимира Винниченка, Євгена Чикаленка та інших.

Запрошуємо всіх жителів та гостей також завітати до обласного краєзнавчого музею на виставку, присвячену Конституції України!

текст і фото - Василь Левицький



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!