Гра "Світ Громад" як дієвий інструмент залучення юнацтва

30.05.19, 10:00

Гра «Світ Громад» - чудовий інструмент не тільки розвитку територій, але й навчання дорослих та молоді основам і принципам існування громади. Саме тому цю гру команда «TeamEurope Кропивницький» використовує для залучення юнацтва до конструктивного діалогу та обговорення європейських перспектив розвитку України загалом та Кіровоградщини зокрема.

Гра "Світ Громад"
Гра "Світ Громад"

Так і цього разу – за підтримки Представництва Європейського Союзу, - п’ятеро майстрів і майстринь гри «Світ Громад» провели сеанс одночасної гри для трьох десятків юнаків і дівчат в Економіко-технологічному інституті імені Роберта Ельворті. Гра тривала понад дві години, і в її рамках було реалізовано кілька різних сценаріїв – за різними столами. У групах по 4-6 осіб, гравці та гравчині вирішували, що важливіше для їхньої команди – щастя чи здоров’я, які об’єкти будувати на території громади, хто буде міським головою та прийматиме доленосні рішення, як наповнити місцевий бюджет, чим зайняти безробітних осіб, на що пріоритетно витрачати кошти громади – на будівництво дитячого садка чи лікарні.

Гра "Світ Громад"
Гра "Світ Громад"

Команда «TeamEurope Кропивницький» щиро вдячна всім майстрам і майстриням гри за готовність ділитися своїми знаннями та вміннями і залучати молодь до діалогу та взаємодії.
Вікторія Талашкевич і Ольга Гріднєва, організаторки гри "Світ Громад"
Вікторія Талашкевич і Ольга Гріднєва, організаторки гри "Світ Громад"
«Секрет успіху команди у рамках гри «Світ Громад» у тому, що або виграють всі, або всі одночасно програють. Кооперація, співпраця, взаємна підтримка, орієнтованість на спільний результат – ось ті принципи, які ми пояснити молоді», - розповідає Ольга Гріднєва, членкиня команди «TeamEurope Кропивницький». На її думку, хлопці та дівчата, які вчаться на перших курсах Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті і взяли участь у грі, отримали масу корисних вмінь та навичок в ігровій формі. А це чи не найбільш ефективний спосіб засвоєння знань. Також поділилися враженнями майстри і майстрині гри:
Зоя Лебідь, майстриня гри "Світ Громад"
Зоя Лебідь, майстриня гри "Світ Громад"

"У складі моєї команди були лише жінки. Дуже швидко спрацювалися, брали одна в одної позики, купували в складчину підприємства і практично відразу вирішили скільно докладати до бюджетних витрат. В результаті - виграли оперативно і з залишком коштів", - розповідає Зоя Лебідь.

Гра "Світ Громад"
Гра "Світ Громад"
"Я у захваті, наскільки розумними можуть бути студенти. Команда діяла кооперативно, майже одразу зрозуміла, як потрібно діяти. Із цікавого: вчителька сиділа постійно без грошей, бо з дитиною, натомість товариші її підтримували", - розповідає Летиція Курята.

"
У мене учасники замість "комунальні об'єкти" постійно поривалися читати "комунікальні". Викладачу (викладачці) комунікативно спрямованих дисциплін однозначно "респект", - ділиться враженнями Дмитро Шульга.

Андрій Флоренко, майстер гри "Світ Громад"
Андрій Флоренко, майстер гри "Світ Громад"
"Гравці дуже швидко виробили переможну стратегію. Кредитували один одного та допомогали місцевому бюджєету. Після другого туру стали активно брати кредити під власний бізнес. Отже досягли поставленої мети на два ходи раніше", - розповідає Андрій Флоренко.

текст - Вікторія Талашкевич, фото - Олена Карпенко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!