Європейський тиждень імунізації пройшов на Кіровоградщині

02.05.19, 12:10

Рівень імунізації на Кіровоградщині зростає, але ще не досягає достатніх показників для формування колективного імунітету. Ініційована ВООЗ наприкінці квітня просвітницька кампанія в рамках Європейського тижня імунізації мала на меті інформування населення про актуальні питання імунізації відбулась за підтримки програм глобального Фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні, - повідомляє програмний фахівець з питань громадського здоров'я КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» Надія Оперчук.

Цього разу щорічний Європейський тиждень імунізації відбувся під гаслом «Захистимось разом. Вакцини діють!». Протягом тижня у містах і селах Кіровоградщини відбулось понад два десятки зустрічей із представниками різних вікових груп.

«Говорити про вакцинацію із дітьми і учнями – легко. Вони вірять в слово дорослого і лікаря. Дискусійними, і не менш важливими для нас, стали зустріч із студентами та батьками. Тут у кожної з сторін було чимало різних аргументів, але беззаперечним фактом залишається те, що завдяки вакцинації захворюваність інфекційними хворобами в сучасному світі значно знизилась», - зазначив в.о. директора КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» Іван Касьяненко.

Завершився тиждень імунізації розважально-спортивним святом до якого масово долучились працівники охорони здоров’я, які організовують та проводять щеплення, батьки, які приводять своїх дітей на вакцинацію, громадські активісти і всі небайдужі люди, що поширюють науково обґрунтовану інформацію щодо імунізації для підвищення обізнаності інших людей. Вікторини, естафети та інші види розваг цього дня присвятили щепленням. Діти із задоволенням грали «у лікаря» і вивчили, які саме обстеження треба пройти перед щепленням, «вбивали» мікроби дротиками дартсу, зображали на малюнках свої знання та бачення теми. Батьки ж із задоволенням вболівали, підказували і підтримували. Усі учасники командних та індивідуальних конкурсів отримали заохочувальні призи і відзнаки.

Переможців конкурсу малюнків визначатимуть шляхом он-лайн голосування на сторінці «ЦГЗ Кіровоградської обласної ради» у Facebook, яке відбуватиметься з 30 квітня по 03 травня. Вони і отримають головні призи Тижня.

«Європейський тиждень імунізації – це невеликий сегмент щоденної роботи фахівців різних сфер. Усвідомлюючи усі небезпеки нехтування календарем щеплень ми повертались і будемо повертатись до цієї теми заради здоров’я нації і попередження спалахів інфекційних захворювань», - підсумувала Надія Оперчук.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!