Безробітні можуть стати кваліфікованими рибоводами

27.04.19, 14:00

Короп, форель, осетрові – ці види риб завжди до вподоби українцям.Аби на нашому столі з’явилася свіжа апетитна риба, потрібно забезпечити досить відповідальний процес із її вирощування.

Безробітні, які перебувають на обліку в центрах зайнятості області, мають можливість здобути професію «Рибовод». І хоча професія «Рибовод» не затребувана сьогодні на ринку праці, однак вона є однією із найцікавіших, перспективних і завжди відкриває можливість для самозайнятості та отримання прибутку.

В основному слухачі, які навчались за цією професією, вже мають любительські навички з вилову риби. Коли людина отримує професійні навички та ще й підтверджені відповідним державним документом про присвоєння кваліфікації, у неї підвищується повага як до самої себе, так і з боку оточуючих, що вона не просто робітник, а дипломований професіонал.

З метoю пiдгoтoвки фахівців за цією професією, 14 травня на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочнеться навчання безробітних громадян за цією професією. Курс навчання триватиме 6,2 місяці.

Під час навчання слухачі ознайомляться з правилами й способами вилову, сортування й обліку товарної риби; вимогами до якості товарної риби; видами кормів і способами їх приготування, роздавання, контролю за їх споживанням; правилами годування риби; вимогами до живих кормів; правилами поводження з живою рибою; правилами та способами очищення басейнів, садків та іншого обладнання; правилами та способами підлідного лову.

Умовами до направлення на навчання є:

·повна загальна середня або професійно-технічна освіта;

·повноліття (не менше 18 років);

·медична довідка з допуском до професії.

Практично для усіх слухачів – і тих, хто вперше дізнається про роботу рибовода, і тих, хто йшов до своєї мети свідомо і виважено, – ця професія стає улюбленою. Якщо вас зацікавила інформація, за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до базових центрів зайнятості, запрошує Відділ організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!