​До Компаніївської ОТГ приєднається ще одна сільська рада

12.04.19, 10:00

Днями депутатський корпус Компаніївської селищної ради ухвалив рішення про приєднання до об’єднаної територіальної громади Софіївської сільської ради – це два населених пункти Софіївка та Покровка - повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.

Про ініціативу мешканців Софіївської сільради стати частиною об’єднаної територіальної громади заговорили ще минулого року. Вже 3 січня 2019 було підписано розпорядження сільського голови «Про вивчення пропозиції щодо ініціювання добровільного приєднання до ОТГ та її громадське обговорення». В лютому сільська рада ухвалила остаточне рішення про приєднання.

«Бажання стати частиною Компаніївської ОТГ озвучили самі мешканці території. Ми оцінюємо це рішення, як оцінку діяльності всієї команди в умовах адміністративно - територіальної реформи. Якщо повернутись на три роки назад, саме слово «децентралізація» лякало і викликало супротив, нині ж ми бачимо збороню реакцію. Це не означає, що на території громади все добре, у нас ще багато роботи і , головне, над чим ми працюємо - залучення додаткових коштів та інвесторів аби мати ресурси для подальшого розвитку», - акцентує Олександр Маслюков, голова Компаніївської ОТГ.

Нині ж ініціативу офіційно підкріпили рішенням депутатів Компаніївської ОТГ.

«Відповідно до процедури приєднання ініціювати процес має саме та територія, що прагне приєднатись до діючої ОТГ. Наступним кроком має стати проходження перевірки та отримання висновку про відповідність Конституції та законам України проектів рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від Кіровоградської ОДА. В тому, що він буде позитивний сумнівів не виникає. Компаніївська ОТГ має досвід і минулого року першою в області вже пройшла подібний процес при приєднанні Першотравенської сільської ради . Більше того, Перспективний план передбачає об’єднання усіх населених пунктів району, в тому числі і Софіївки та Покровки, навколо діючої ОТГ», - так прокоментувала сьогоднішню подію Вікторія Нижник, консультант з правових питань Офісу Реформ Кіровоградського РВ АМУ.

Дата проведення наступних місцевих виборів в ОТГ поки не визначена. Найімовірніше, вони відбудуться восени. Поміж тим, у мешканців Софіївської сільради є тверде прагнення з початку 2020 року стати повноцінної частиною Компаніївської громади.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!