Майбутні помічники машиністів створювали мультфільми про вибори

23.03.19, 10:00

Щоб підвищити активність молоді під час цьогорічних Президентських та Парламентських виборів автори і авторки проекту «реАнімація виборців» придумали навчити юнацтво... створювати мультфільми! У тому числі воркшоп пройшов у Знам'янському професійному ліцеї.

- Ми використовуємо анімацію як потужний терапевтичний та мотиваційний інструмент, а створені підлітками мультфільми будуть опубліковані у соціальних мережах ніби як агітаційні матеріали задля активізації молоді, - розповідає координаторка проекту на Кіровоградщині Ольга Гріднєва. За її словами, головна мета проекту – привернути увагу молодіжної аудиторії трьох центральних областей (Полтавської, Черкаської та Кіровоградської) до важливості свідомого голосування із подальшою їх активною участю у виборчому процесі через створення мультиплікаційних фільмів.

Воркшоп із анімації для учнів та учениць у Знам'янці провели експерти столичної студії «Ridni Animation», яку очолює Родіон Шуб. Це вже п'ятий подібний захід – перші чотири пройшли у Каневі, Золотоноші, Кременчуці та Горішніх плавнях. Наступний і заключний у березні - у Малій Висці.


Оскільки молодь належить до тієї вікової групи, яка найбільш прихильно ставиться до демократичного розвитку України, то їх небажання брати участь у політичному житті країни викликає занепокоєння. Серед причин низької участі молоді у районах у виборах можна відмітити недостатню віру юнацтва у важливість їхнього голосу, нерозуміння політичних процесів та відсутність паралелей між тими процесами та життям і добробутом на місцях.

- Молоді у районних центрах бракує інформації про їхні виборчі права, не вистачає впевненості у тому, що їх голос - значущий, а значить тільки через інформування хлопців та дівчат важко замотивувати йти голосувати, - розповідає керівниця проекту Вікторія Талашкевич. За її словами, саме тому організатори прокту вирішили дати молоді в руки «інструмент», який допоможе кожному та кожній відчути, що доля виборів та доля країни - у їхніх руках.

Від імені організаторів проекту пані Вікторія щиро дякує керівництву навчального закладу за підтримку та активну участь! Нагадаємо, що проект «реАнімація виборців» втілює громадська організація «Турбота» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні на теренах Кіровоградської, Черкаської та Полтавської областей. Партнери проекту - громадська організація «Культурний діалог» (м. Кременчук) та громадська організація «Fly Media» (м. Черкаси).




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!