​У Долинському районі планують створити дві об’єднані громади

04.02.19, 10:00

Про можливості об’єднання, про фінансову спроможність і варіанти розвитку території у майбутньому йшлося під час зустрічі у Офісі Реформ - повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.

Вперше про створення ОТГ в Долинському районі заговорили у 2017 році. Тоді Гурівська та Пишненська сільські ради (до яких входять 4 населені пункти) розпочали громадські обговорення, ухвалили відповідні рішення на сесіях і призупинились. Нині процес створення Гурівської ОТГ відновлено. Протягом місяця на сесіях сільських рад планують ухвалити відповідні рішення та передати пакет документів до Кіровоградської ОДА для отримання висновку щодо відповідності процесу об’єднання Конституції та винному законодавству.

Водночас, про можливість створення ОТГ із центром у селі Братолюбівка говорять нині ще у чотирьох сільських радах району: Василівській, Варварівській, Іванівській і, власне, Братолюбівській.

«Нині, все відбувається на рівні ініціативи сільських голів та депутатського корпусу, але процес рушив з місця. При цьому в результаті зустрічі ми зрозуміли, що представники території самі, як то кажуть, «дозріли» і вирішили скористатись правом добровільного об’єднання. Адже, ще два роки тому, очільників цих території не могли переконати ані теоретичні перспективи, ані наглядні успіхи впровадження реформи, які на той час вже демонстрували Маловиківська, Бобринецька та Новоукраїнська ОТГ», - так прокоментувала подію Валентина Остапчук, консультант з комунікації Кіровоградського РВ АМУ.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!