​Обміняти паспорт громадянина України у формі книжечки на ID-картку можна за бажанням

16.10.18, 12:03

Власники паспорта громадянина України у формі книжки зразка 1994 року відтепер можуть його обміняти на документ у формі ID-картки за бажанням та у будь-який час. До постанови Кабінету Міністрів України, яка регламентує порядок оформлення та видачі паспорта громадянина України, Уряд вніс відповідні зміни.

Щоправда такі законодавчі зміни не передбачають обов’язкової заміни паспорта громадянина України у формі книжечки. Відповідно до законодавства всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їх дії.

При досягненні 25- або 45-ти річного віку громадянин може звернутись до підрозділу Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області або для вклеювання фото, яке відповідає досягнутому віку, або для оформлення паспорта-картки. Втім, вклеїти до паспорта зразка 1994 року фотокартку за новими змінами можна лише протягом місяця після досягнення відповідного віку. При зверненні пізніше установленого законодавством порядку особа матиме змогу оформити виключно паспорт у формі картки.

Нагадаємо, вперше по досягненню 14-річного віку ID-картка оформлюється безкоштовно, в усіх інших випадках адміністративний збір за оформлення паспорта громадянина України у термін 20 робочих днів становитиме 279 грн., за 10 робочих днів - 366 грн.

Джерело: УДМС України в Кіровоградській області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!