Новий «Пластовий рік» відкрили Кропивницькі скаути

10.10.18, 14:00

Відкрили новий сезон та прощальною ватрою провели літо - так днями кропивницькі пластуни почали новий рік. На захід запросили прихильників організації та тих, хто лише цікавиться її діяльністю. Півтора десятки юнаків та юначок з Кропивницького та Соколівського зібрались на території обласного Центру туризму.

На самому початку – шикування та відкриття. Пластуни розгорнули прапор, помолилися та заспівали гімн організації. Двоє юначок успішно склали першу пробу(певний набір навичок та вмінь) та здобули черговий пластовий ступінь. Дівчата склали пластову присягу та отримали від виховниці пластові лілейки – символ організації.

- Коли приходить осінь, пластуни традиційно прощаються з літом , проводиться прощальна ватра і відкривається новий пластовий рік. Після цього завжди відбуваються перші сходини (щотижневі заняття з дітьми - авт.). Ми провели традиційне відкриття «Пластового року» та заприсяжили двох дівчат. Тепер вони носитимуть пластову лілею – символ організації, - розповіла старшопластунка Юлія Блашко, комендант заходу.

Всі учасники заходу були поділені на команди і по черзі проходили різні точки у вигляді квесту. Старші пластуни (18-35)та сеньйори (старші 35 років) давали певні завдання, які юнаки та юначки мусили виконати якнайкраще. Загалом присутні бавились у різноманітні ігри, що розвивають уяву, потребують швидкого мислення та обов’язково – вміння працювати в команді.

- Квест спрямований на Team building, щоб учасники ближче познайомились і здружились як команда, адже вони будуть надалі працювати разом, - розповіла коменданта заходу. По завершенню квестових завдань на всіх чекав гарячий чай та вечірня ватра.

Кропивницька станиця продовжує свою діяльність та запрошує долучатись дітей віком від 12 років та молодь від 18 років долучатись до пластування. За довідками можна звертатись за телефоном: +380 68 824 9498 – Ілля Войтенко, або пишіть в особисті повідомлення на сторінці у Фейсбуці.

«Пласт» - Національна скаутська організація України є найдавнішою та найчисельнішою скаутською організації України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства.Заснована у 1912 році за зразком світового скаутингу.

Перші згадки про «Пласт» на Кіровоградщині припадають на час перебування легіону Січових стрільців на Кіровоградщині (1918 рік). В часи радянської окупації «Пласт» був заборонений окупаційною владою. У Кропивницькому організацію відновили у 1996 році. За цей час через місцевий осередок пройшли сотні юнаків та юначок, які стали успішними людьми – повноцінними членами суспільства.

Загалом у різний час до організації долучились десятки, в майбутньому відомих на весь світ особистостей. Серед них Степан Бандера, Роман Шухевич, Олег Кандиба – Ольжич, Квітка Цісик , Любомир Гузар, Богдан Гаврилишин та інші.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!