Два мільйони QR-квитків на транспорт ​купили українці з початку року

28.09.18, 12:00

З початку 2018 року українці купили понад два мільйони електронних QR-квитків для оплати проїзду в міському транспорті. Як повідомили в ПриватБанку, який активно впроваджує найдоступнішу технологію електронного квитка в Україні, сьогодні оплата проїзду за допомогою смартфону та QR-коду працює в громадському транспорті 20 українських міст.

«Українці вже звикли оплачувати проїзд у транспорті смартфонами, а невдовзі для цього не потрібно буде й QR-кодів – перший проект добового електронного квитка вже працює в Дніпрі та готується до запуску в інших містах, – говорить заступник керівника напрямку платежів і переказів ПриватБанку Артем Фесько. – Якщо карткова оплата проїзду вимагає фантастичних інвестицій в інфраструктуру, то запуск електронного квитка можливий без капіталовкладень у будь-якому місті».

Як повідомили у банку, жителі та гості Олександрії і Знам'янки, де було запущено технологію електронного квитка у міському транспорті лише у червні нинішнього року, купили понад півтисячі квитків. Для оплати проїзду QR-кодом потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 ПриватБанку та відсканувати зображення на стикерах, розміщених у салоні транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостирувати» в смартфоні та показати кондуктору або контролеру. Банківська комісія за використання QR-коду відсутня, пасажири оплачують тільки вартість квитка.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!