Безробітна молодь відкривала нові професійні горизонти ​- через гру

23.08.18, 10:00

У Світловодській міськрайонній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості розпочав роботу клуб для безробітної молоді «Нові горизонти».

Клуб створено з метою сприяння особистому зростанню молодої людини, розвитку її психологічних якостей, які необхідні для успіху у ХХI столітті. До роботи клубу долучилися соціальні партнери з громадської організації «Майбутнє без меж». Анна Курусь, сертифікований майстер гри «Світ Громад», провела з учасниками молодіжного клубу ознайомлюваний раунд. #ГраСвітГромад – це перша українська настільна кооперативна стратегія у жанрі соціального симулятора. Ігрова механіка максимально наближена до реального життя, і перемогти у грі можна лише кооперуючись та взаємодіючи.

За сценарієм гри учасники, які виконували певні ролі: підприємець, вчитель, безробітний, священик, чиновник, пенсіонер, фермер, переселенець розбудовували гіпотетичну громаду щасливих людей. Гравці мали можливість переживати ефективні моделі поведінки у суспільстві, зрозуміти роль бізнесу у розвитку громади, демонстрували навички командної роботи.

Зважаючи на активний процес створення об’єднаних територіальних громад в Україні, гра набуває своєї актуальності, оскільки вказує на методи та шляхи їх реальної розбудови,розвиває навички, які необхідні будь-якому громадянину у сучасному суспільстві.

Організатори заходу висловлюють вдячність громадській організації «Майбутнє без меж» і особисто Анні Курусь за можливість долучити до цієї цікавої і, водночас, повчальної гри безробітну молодь.

текст та фото: О.Пипич, начальник відділу активної підтримки безробітних Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!