​Керівник Запоріжчини не вказав у декларації Range Rover і 4 Mercedes-Benz

04.08.18, 10:00

Голова Запорізької ОДА також не відобразив свої витрати на закордонні подорожі, елітний кінний клуб і приватну школу дітей. Всі ці витрати у декілька разів перевищують його офіційний дохід - повідомляє Bihus.Info.

Про це стало відомо із ухвал, опублікованих у відкритому реєстрі судових рішень. У документах йдеться, що працівники Національного антикорупційного бюро розслідують проти Костянтина Бриля кримінальну справу за підозрою в недостовірному декларуванні.

Слідчі НАБУ встановили, що Бриль має право користування на 5 автомобілів, проте не вказує їх у своїх деклараціях.

Також на очільника Запорізької області оформлена нотаріальна довіреність на управління та розпорядження усім майном його батька. Згідно витягу із Реєстру речових прав на нерухоме майно, Іван Бриль володіє землею і будинком у Києві та ще двома будинками у Переяславі-Хмельницькому. Вони також мали б з’явитися у його декларації.

Як показало подальше розслідування НАБУ, Бриль з дружиною та трьома доньками побували на відпочинку у Туреччині, Італії, Німеччині, Франції, Греції, Ізраїлі та інших країнах, де зупинялися у дороговартісних готелях. Зокрема, вартість послуг однієї лише авіакомпанії у 2016 році становила понад 40 тисяч доларів, у той час як офіційний річний дохід губернатора становив лише 10.

Ще в 30 тисяч доларів Брилю мало обійтися навчання його трьох доньок в елітній "Новопечерській школі". Також слідчі НАБУ підозрюють, що очільник Запорізької області з дружиною і трьома дітьми є членами кінного клубу “Butenko Stable”, на що за рік родина мала би витратити ще 145 тисяч гривень. Проте у декларації витрати ні на подорожі, ні на школу, ні на кінний клуб не відображені.

Згідно біографії, все своє життя Костянтин Бриль присвятив державній службі у органах внутрішніх справ, податковій міліції та Службі безпеки України, а свої статки намагається пояснити трьома роками роботи у НДР на початку 90-х.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!