Мова грантових заявок і тендерів: як зрозуміти донора?

26.06.18, 18:00

Минулого тижня делегація Представництва Європейського Союзу в Україні відвідала Херсон та Нову Каховку з офіційним візитом. У рамках візиту відбулася низка інформаційних заходів, зокрема, презентація відкритих конкурсів на гранти та проекти ЄС, а також тренінг для громадських організацій «Мова грантових заявок і тендерів: як зрозуміти донора?», який провела координаторка Прес-клубу реформ (м. Кропивницький) Вікторія Талашкевич.

Учасниками та учасницями тренінгу стало півсотні представників громадських організацій, а також тих, хто планує чи у процесі створення громадського об’єднання, або бажали покращити свої навички роботи з донорами. Приїхали активісти із інших міст області та навіть із сусіднього Миколаєва.

- Ми орієнтували тренінг у першу чергу на неурядові організації, які вже розвивають свою діяльність у Херсонській області та хочуть здобути навички у підготовці грантових заявок на конкурси і тендери ЄС, а також, звісно, у комунікації з донорами, - коментує тренерка Вікторія Талашкевич.

Зважаючи на коментарі учасників у соціальних мережах, захід був корисним також тим, хто є окремими громадськими активістами і не започаткували ще громадського об’єднання.

- Протягом тренінгу ми розглянули термінологію грантових заявок і тендерів, обговорили хто такі донори і якими є принципи ефективної комунікації з ними, а також поділилися інформацію про види грантової допомоги, принципи складання бюджету проекту та ін., - розповідає Вікторія Талашкевич.

Презентацію тренерки можна переглянути за посиланням

Візит Представництва ЄС до Херсонської області став частиною серії інформаційно-просвітницьких заходів, які Представництво ЄС в Україні проводить по всій країні. Мета – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

За детальною інформацією звертайтесь, будь ласка, до Олесі Савенко, тел. +38(093)701-36-23, osavenko@internews.ua або до Станіслава Королькова, +38(099)455-23-75, skorolkov@internews.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!