​Ребекка Гармс: «Я планую переконати кількох моїх друзів в українському парламенті приєднатися до Прайду»

08.06.18, 10:00
Ребекка Гармс - на фото з лівого краю
Ребекка Гармс - на фото з лівого краю

На наступних вихідних – 17 червня, - у столиці України відбудеться марш «Київ-Прайд». Участь у ньому візьмуть активісти громадських організацій, які відстоюють права та представляють інтереси ЛГБТІ спільноти, а також ті, хто поділяє цінності толерантності і прав людини. У тому числі участь у Прайді візьме депутатка Європейського парламенту, Ребекка Гармс. Про це пані Гармс розповіла під час зустрічі із українськими журналістами, які завітали у Брюссель у рамках проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа».

Учасницею візиту стала і координаторка Кіровоградського Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич, яка у тому числі запитала пані Гармс про те, наскільки ситуація в Україні із захистом прав представників ЛГБТІ спільноти є визначальною в оцінці ситуації із демократичним розвитком нашої держави. У відповідь пані Ребекка Гармс розповіла, що чи не від самого початку своєї політичної кар’єри має справи із питаннями толерантності, рівності і захисту прав. Коли вона стала депутаткою, гомосексуальність все ще була злочином у Німеччині, за який люди отримували покарання, і це зайняло багато часу, щоб виправити ситуацію, і вона досі складна і різна в різних країнах.

- Я підтримую ЛГБТ спільноту і право на участь у Прайді, але треба розуміти, що зміна ситуацію в Україні потребуватиме ще багато часу, щоб персональні права були захищені і представлені. У Німеччині закон про шлюб для гомосексуальних пар був прийнятий тільки минулого року, не 20 років тому, а тільки нещодавно, - прокоментувала Ребекка Гармс. Цього року вона в четвертий раз візьме участь у Марші у Києві.

Давайте згадаємо, як пройшов Київ-Прайд у 2017 та у 2013 роках - сюжет Івана Гребенюка

- Я планую переконати кількох моїх друзів в українському парламенті приєднатися до Прайду, оскільки дехто з них вже думає про це, але не вирішили остаточно, - розповіла Ребекка Гармс. За її словами, на початках руху рівності у Германії тільки Партія Зелених брала участь у Прайді, а також ті, хто зробив публічний камін аут (відкрив публіці свій стату), і більше ніхто. Так все починалося, але це змінилося з часом.

Депутатка Європейського парламенту, Ребекка Гармс є членкинею Союзу 90/Партія Зелених. З 2010 по 2016 роки вона була президентом групи «Зелені — Європейський вільний альянс» в Європейському парламенті. З початку 2017 р. вона є головою делегації Парламентської Асамблеї Euronest, яка займається відносинами з Вірменією, Азербайджаном, Грузією, Молдовою та Україною. Ребекка Гармс активно працює над тим, щоб Україна була членом європейської сім'ї і, що Україна належить до політичних пріоритетів її роботи у Брюсселі. Нагороди: Відзнака Президента України — ювілейна медаль «25 років незалежності України» (22 серпня 2016) — за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави, популяризацію її історичної спадщини і сучасних надбань та з нагоди 25-ї річниці незалежності України.

Читайте також:
Сюжет про Марш Рівності показав канал TTV



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!